nlc.hu
Szabadidő

Koncz Zsuzsa 76

A 76. születésnapját ünneplő Koncz Zsuzsa jó pár évet letagadhatna

Koncz Zsuzsa hihetetlen formában van.

Koncz Zsuzsa 1946. március 7-én látta meg a napvilágot a Heves megyében található Pélyben. Gyerekként imádta színházat és a verseket, mégsem készült soha színészi pályára, a kezdetektől énekesnőnek készült. 

Bolgár Kultúrotthon, Koncz Zsuzsa és Gergely Ági – Ki mit tud? 1962. (Kép: Fortepan/Szalay Zoltán)

Bolgár Kultúrotthon, Koncz Zsuzsa és Gergely Ági – Ki mit tud? 1962. (Kép: Fortepan/Szalay Zoltán)

Koncz Zsuzsa gimnazista volt, amikor jelentkezett egy osztálytársával a Ki mit tud?-ra, és közösen a második helyig jutottak. Többször is fellépett a Táncdalfesztiválon, ahol két egymást követő évben Előadói díjat kapott, és II. helyet szerezte meg a versenyen.

„Nem volt drukk bennünk, az ember, miközben szerepel, nem fogja fel, hogy egy egész ország látja. Azt csak akkor érzékeltük, amikor a villamoson megszólítottak bennünket, hogy: »Kislányok, ti vagytok a Gézengúzok?«, mert a nevünket nem tudták” – mondta korábban a Fókuszban.

Koncz Zsuzsa 76 éves lett

Koncz Zsuzsa 2005-ben.(Fotó: Csibi Szilvia/smagpix)

A kortalan szépségű Koncz Zsuzsa pályája során 98 magyar és 24 külföldi önálló lemez jelent meg, köztük 40 album, amiből több változatot kiadtak.

(Nyitókép: Olajos Piroska/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top