nlc.hu
Sztárok

Koncz Zsuzsa fiatalon

Csodás képek Koncz Zsuzsáról – Fiatalon is gyönyörű volt

Koncz Zsuzsa olyan jelenség a magyar zenében, akit csak csodálni lehet hangjáért és dalainak üzenetéért. Nem mellesleg pedig gyönyörű, kortalan nő - fiatalkori képeiből válogattunk.

Koncz Zsuzsa még csupán gimnazista volt az 1962-es Ki mit tud?-on, ahol egy osztálytársával a második helyen végzett. A zenei karrierje szárnyalt és ma is aktívan énekel, simán megtölti az Arénát is egy koncertjével.

A kortalan szépségű Koncz Zsuzsa pályája során 98 magyar és 24 külföldi önálló lemez jelent meg, köztük 40 album, amiből több változatot kiadtak. A Táncdalfesztiválok állandó szereplője volt, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy egy magyar zenei legendát ismerhetünk a személyében. Mindehhez pedig gyönyörű nő, akin egyáltalán nem látszik, hogy 74 éves, bőven letagadhatna 20 évet.

Koncz Zsuzsa, a kortalan szépség

Koncz Zsuzsa most is gyönyörű (Kép: Smagpix)

Amikor egy interjúban arról kérdezték Koncz Zsuzsát, mi a titka, hogy ilyen jó formában tartja magát, így válaszolt: „Genetikus örökség, hála istennek, mert nem tudom, hogy tudnék-e állandó fogyókúrában senyvedni. Különben kis koromban kalauznak, majd balerinának készültem, aztán »váltottam«: inkább korcsolyabajnoknő akartam lenni. Ezekkel csak azt akarom érzékeltetni, hogy bizonyos korlátok között a mozgáskultúrám is elfogadható volt. Táncolni nagyon szerettem, András fivéremmel mi voltunk a parkett ördögei, ha nekiálltunk rock and rollozni.”

Koncz Zsuzsa fital képei csodálatosak

Bolgár Kultúrotthon, Koncz Zsuzsa és Gergely Ági – Ki mit tud? 1962. (Kép: Fortepan/Szalay Zoltán)

A Kossuth- és Prima Primissima-díjas énekesnő a közönséget is dicsérte az interjúban, szerinte a legtöbb energiát abból nyeri egy zenész, hogy a dalait mennyire szeretik a rajongói: „Tudod, minek örülök? Annak, hogy az emberek, akik a dalaimat értik és szeretik, azok velem vannak, velem maradtak. Ez azért sok energiát ad és reményt, ha nem is feltétlenül ahhoz, hogy rohanjak a stúdióba és csináljak egy új lemezt, de ahhoz mindenképpen, hogy koncerteken találkozzunk, már csak azért is, mert nem nagyon van alkalom, hogy lássuk-halljuk egymást.”

Nézd meg Koncz Zsuzsa 2006-os koncertjét az Arénában:

Koncz Zsuzsáról szerencsére sok régi képet találhatunk az interneten, egy régi, 1965-ös fotózás képeit hoztuk ma el, melyeket a Metró együttessel közösen, a Gellérthegyen készítettek.

A fiatal Koncz Zsuzsa a Metro együttessel
Megnézem
Összes kép (7)

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top