Ha szereted a gyors és egyszerű sütemény recepteket, amikhez nem kell sok hozzávaló, sem nagy konyhai gyakorlat, akkor ezt a tejpite receptet imádni fogod!
A legfinomabb tejpite receptje
Habár itthon nincs akkora hagyománya a tejpitének mint az USA-ban, ha egyszer elkészíted, egészen biztos, hogy többször is megsütöd majd, mert végtelenül egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 0,7 dl tej
- 2 dl zsíros tejszín
- 6 db tojás
- 40 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál barnacukor
- csipet só
- 2 evőkanál vaj
- 1/2 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
Fogj egy tálat, és először keverd el a tejet, a tejszínt, a cukrot, a vajat és a tojásokat. Ezután adagold hozzá a lisztet és a fahéjat, majd keverd el csomómentesre. Akkor jó a tésztád állaga, ha a sűrűbb palacsintatésztára hasonlít.
Melegítsd elő a sütőt, és kivajazott tepsibe öntsd bele a tésztádat, majd süsd körülbelül fél óráig. Ha még a tetejét is megszórhatod fahéjjal, tálaláskor pedig gyümölcsbefőttel vagy lekvárral tálald. De természetesen, ha önmagában eszed, úgy is nagyon finom! Ez a süti tea mellé tökéletes, de kakaó, kávé társaságában is pont ugyanolyan jó, és reggelire vagy délutáni nassnak is ideális.
Ha néhány perccel több időt tudsz a konyhában tölteni, akkor gyümölcsragut is készíthetsz mellé. Ha befőttből készíted, akkor az ízlésed szerinti gyümölcsből tegyél egy kis lábasba 5 evőkanállal, öntsd fel 1 dl vízzel, adj hozzá 1 evőkanál mézet, és egyszer rottyantsd át. Forrón tálald a sütemény mellé!