A Zsuzsi asztala címmel debütáló programban György-Horváth Zsuzsa mutatja be a nézőknek a vidéki élet szépségeit, az agrárszakma rejtelmeit, illetve azt az utat, amelyen keresztül egy-egy termék élelmiszerként az asztalra kerül. A műsorvezető különböző vidéki gazdaságokba látogat el, ahol nemcsak megfigyeli a munkafolyamatokat és beszélget a gazdákkal, hanem maga is részt vesz a különféle termékek előállításában, ezzel is közelebb hozva a nézőket a vidéki élet, az agrárium lenyűgöző világához.
„A műsor készítésével az a célunk, hogy más köntösbe bújtassuk az agrártémákat, mint amire az emberek asszociálnak, ha meghallják azt, hogy agrárműsor! A magyar vidék tele van izgalmasabbnál izgalmasabb történetekkel és emberekkel. Úgy szeretnénk bemutatni egy-egy területet, hogy a néző azt érezze a képernyő előtt ülve, hogy ő is szívesen kipróbálná az adott mezőgazdasági munkát” – nyilatkozta a műsor háziasszonya.
A Zsuzsi asztalán terítékként megjelennek a hazai tájegységek híres zöldségei, gyümölcsei, de a tévénézők betekintést nyerhetnek többek között a tej-, vaj-, kenyérkészítés vagy borászkodás tudományába is. „Itt nem feltétlenül az lesz a lényeg hogy mi, hanem hogy honnan és hogyan kerül az asztalra!” – mondta a műsorvezető.