nlc.hu
Szabadidő

Vakvezető kutyája van a vak kutyusnak

Saját vakvezető kutyája van a vak szibériai husky kutyusnak

A vakvezető kutyák nemcsak embereknek járnak. Sterling, a szibériai husky is kapott egyet.
Sterling és Walker

Sterling, a szibériai husky legjobb barátja egy Walker, az alaszkai malamut. A barátság még közelibbé vált, miután négy éve Sterlinget glaukómával diagnosztizálták, amitől megvakult. Azóta a legjobb barátja, Walker a nem hivatalos vakvezető kutyájává avanzsált – írja a mymodernmet.com.

A kutyusok tulajdonosai, Lillian és Martin McKee a sajtó érdeklődésére elmondták, hogy mindkét kutyus menhelyről való, és egy éven belül fogadták be őket. Eleinte Sterling támogatta Walkert, aki fiatalon elég félős kutya volt. A kutyák Houstonból valók, de a pár hat és fél éve Seattle-be költözött velük, ahol sokkal több időt tölthetnek a szabadban, mint az előző lakhelyükön. 2018-ban szúrtak ki, hogy Sterling szeme elég felhőssé vált, és nemsokára a diagnózis is megszületett. A pár 18 hónapon át küzdött azért, hogy megmentsék a kutyájuk látását, de sajnos nem jártak sikerrel. A kutya megvakulása ellenére máig sok a közös programjuk. Sterling gyakran jár ki sétálni, sőt túrázni is el szokta kísérni a gazdáit és Walkert. Sterling vaksága összekovácsolta a két kutyát, azóta együtt alszanak, és Walker mindenhová elkíséri Sterlinget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top