nlc.hu
Szabadidő

Vakvezető kutyák karácsonykor

A vakvezető kutyák vittek karácsonyi ajándékot a látássérült gyerekeknek

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola karácsonyi ajándékot adott látássérült és rászoruló gyerekeknek.

86 látássérült és rászoruló gyerek karácsonyát próbálta szebbé tenni a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola, melynek pszichológusa, Balogh Ádám szervezte a Karácsonyi Angyalka programot.

Az angyalkák magánszemélyek, az alapítvány adományozói és önkéntes közösségének tagjai, akik a vakvezető kutyák kiképzését támogatják – mondja a pszichológus, aki arra tippel, jövőre már 100 gyereknek jut majd ajándék.

vakvezető kutyák

Sok gyerek kapott ajándékot (Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola)

Hozzátette, hogy a vakvezető kutyák fontos szerepet játszanak abban, hogy ennyi lelkes támogatója van a karácsonyi programnak, ezért rájuk is gondoltak az angyalkák, sok meglepetés jutalomfalatot küldtek nekik, vagyis ők sem maradtak ki az ünnepből.

„Az ajándékok nagy része játék és édesség, de vannak köztük ruhák, használati tárgyak, pl. hajgöndörítő, hajvágó vagy épp tortakészítő eszköz. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lakó gyerekeket rehabilitációs szakemberek és családsegítő munkatársak közreműködésével választottuk ki” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top