nlc.hu
Szabadidő

Kulka János A játszma című filmről mesél

Valódi stroke-ját is beleírták Kulka János új filmjébe

Megszólalt Kulka János is A játszma című film új werkvideójában.

Június 9-én kerül a magyar mozikba az új magyar kémfilm, A játszma, az itthon és külföldön is kultfilmmé vált A vizsga folytatása – közölte a filmet forgalmazó InterCom. Szereplők:

  • Kulka János,
  • Nagy Zsolt,
  • Hámori Gabriella,
  • Scherer Péter,
  • Staub Viktória

Íme egy Kulkára fókuszáló werkvideó:

A játszma Kulka János miatt létezik, neki írtam. Ő ugyanaz az ember maradt, aki volt. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején” – mondta Köbli Norbert A vizsga és A játszma forgatókönyvírója. A közlemény szerint Kulka János a forgatáson hatalmas akaraterővel, rendkívüli önfegyelemmel, óriási erőbedobással dolgozott, minden feladatot maga oldott meg, kaszkadőr dublőrt semmihez nem vett igénybe. „Éjjel, nappal, hidegben, melegben helytállt: úszott éjszaka a pilismaróti víztározó jéghideg vízében, de futott lélekszakadva a fehérvárcsurgói erdő vaksötétjében is” – írták.

„Nagyon örültem a felkérésnek, és nagyon szívesen vállaltam a feladatot – mondta A játszmáról Kulka János. – Nagy feladat volt, igazi főszerep, és igazi erőpróba. Egy kémet játszom, akiről sosem tudni, jót akar-e, vagy rosszat. A figura és köztem van némi hasonlóság… De legyen ez inkább meglepetés.”

Kulka János

Kulka János A játszma című filmben (forrás: InterCom)

A játszma története 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top