nlc.hu
Sztárok

Kulka János A játszmában tér vissza

Kulka Jánosnak először lesz beszélő főszerepe az agyvérzése után – megérkezett A játszma előzetese

Kulka János és az általa megformált karakter életében sok a hasonlóság.

Már javában forgatják A játszmát, ami a A vizsga című, nagy sikerű film folytatása lesz. Kulka János főszereplőként tér vissza a mozivászonra, ráadásul az agyvérzése óta először lesz beszélő szerepe. Megérkezett az előzetes is a filmhez, ami óriási izgalmakat ígér.

A hvg.hu-nak a film írója és Kulka János is nyilatkozott. „De nem néma szerepet (akart írni Kulkának – a szerk.), hanem igazi beszélő főszerepet. Egy éve jött a gondolat, hogy miért ne Markó Pál szerepe legyen az megint? Aki az első rész óta eltelt időben sztrókot kapott. Így nem kell hazudnunk, sőt, a filmtörténetben talán egyedülálló módon egy sztrókon átesett színész játszana el egy ugyanilyen karaktert” – mondta a lapnak Köbli Norbert.

kulka jános

Kulka János (Fotó: A játszma – trailer)

A színész izgatottan mesélt a forgatásról. „Nagyon örültem a felkérésnek, és nagyon szívesen vállaltam a feladatot. Nagy feladat volt, igazi főszerep, és igazi erőpróba. Egy kémet játszom, akiről sosem tudni, jót akar-e, vagy rosszat. A figura és köztem van némi hasonlóság… De legyen ez inkább meglepetés” – árulta el Kulka.

A film sztorija

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

Még több sztárhír: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top