nlc.hu
Szabadidő

Elsüllyedt egy turistahajó Japán partjainál

Elsüllyedt egy turistahajó Japán partjainál, gyerekek is eltűntek

Eddig csupán kilenc embert találtak meg azok közül, akik az elsüllyedt japán turistahajó fedélzetén tartózkodtak.

Elsüllyedt a hétvégén egy turistahajó a Japán északi részén lévő Hokkaido szigeténél, a parti őrség vasárnap azt közölte, hogy a fedélzeten lévő 26 emberből eddig csupán kilencet találtak meg.

A hajó szombaton adott le vészjelzéseket, néhány órával később pedig a parti őrség elvesztette a kapcsolatot a legénységgel.

A légi felvételen a japán parti őrség helikoptere egy turistahajót keres, amely eltűnt a világörökség részét képező Shiretoko-félsziget előtti vizeken, Hokkaido keleti részén, 2022. április 23-án

A légi felvételen a japán parti őrség helikoptere az elsüllyedt turistahajó túlélőit keresi a Shiretoko-félsziget előtti vizeken, Hokkaido keleti részén, 2022. április 23-án (Fotó: Kanji Tada / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Az utasok között két gyerek is volt. A kimentett emberek állapotáról a hatóságok nem adtak tájékoztatást, az NHK japán közszolgálati televízió azonban úgy tudja, hogy eszméletlen állapotban találták meg őket.

Így nézett ki a KAZU I nevű turistahajó: 

Kisida Fumio miniszterelnök a baleset miatt megszakította programját, és visszatért Tokióba.

A Kyodo japán hírügynökség azt közölte, hogy szombaton a nagy hullámok és a rossz időjárás miatt a halászhajókat visszahívták a partmenti vizekről.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top