nlc.hu
Aktuális

Kirándulóhajó balesete a Dunán

Betonfalnak ütközött egy kirándulóhajó a Dunán, 17 sérült

Többségében német utasokat szállított.
dunai hajóbaleset,

Betonfalnak ütközött egy Budapestre tartó bolgár kirándulóhajó pénteken, késő este a Dunán Ausztriában egy zsilipkamrában. Mint az MTI írja, a balesetben 17 ember könnyebben megsérült, közülük tizenegyet kórházban láttak el.

A Linztől nem messze lévő Aschach an der Donau-i zsilipnél rövid időre irányíthatatlanná vált a hajó, mert elromlott az elektronikája. A vészhelyzeti üzemmód bekapcsolásával sikerült elkerülni, hogy a hajó nekihajtson a zsilipkapunak, viszont így oldalfalnak ütközött.

A balesetben nem keletkeztek komolyabb károk a hajóban, amely még az éjszaka folyamán folytatni tudta útját a legközelebbi kikötőig.

Az osztrák rendőrség szerint a bolgár zászló alatt közlekedő hajó 142, többségében német utast szállított a bajorországi Passauból a magyar fővárosba.

Legutóbb egy éve történt hajóbaleset a Dunán, akkor magyar hajósok uszálya szenvedett balesetet a németországi Regensburg közelében, sőt a német zászló alatt hajózó teherszállító el is süllyedt. Két magyar állampolgár teljesített rajta szolgálatot: a 61 éves magyar kapitány és a 64 éves magyar kormányos a zsilipkamra falán lévő vészlétrákon jutott ki a vízből, a kapitány könnyebben, a kormányos közepesen sérült meg. Az Achim nevű önjáró teherhajó a bajorországi Regensburgból az ausztriai Linzbe tartott vasérccel megrakodva, és a Giesling nevű vízerőmű melletti zsilipkamrában süllyedt el tisztázatlan okokból.

Kiemelt fotó forrása: TEAMFOTOKERSCHI / YouTube – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top