nlc.hu
Szabadidő

BKK-jegyekről szóló feladat is előkerült a matematika érettségin

BKK-jegyekről szóló feladat is előkerült a matematika érettségin

Halmazokat és gráfokat is kaptak az érettségizők matekból, sőt BKK-jegyekről szóló feladat is van az írásbelin

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. Gráfok, halmazok, geometria, mértani sorozat, térgeometria, valószínűségszámítás – többek között ilyen témakörökből kaptak feladatokat a középszintű matekérettségi első részében a diákok – számolt be az eduline.hu. Mint írták, az egyik feladatban még a BKK budapesti mobiljegyei is előkerültek.

matek érettségi

Fotó: MTI

A matekból középszinten vizsgázók két feladatsort kaptak: az első 10-12 feladatot tartalmazott, ezek megválaszolásához alapfogalmakat, definíciókat, egyszerű összefüggéseket kellett a diákoknak ismerniük.

Ebben a feladatlapban előfordulhatott néhány igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű volt. Az első feladatlap megoldására 45 percet kaptak a diákok, majd ezután kezdetét vette a vizsga második része. A második feladatlap megoldására 135 perc áll rendelkezésre.

Az Eduline-nak nyilatkozó szaktanár szerint az utóbbi évekhez képest most egy kicsit nehezebb dolga lehet az középszinten érettségizőknek matekból. A témakörök szerinte ugyan nem nehezek, de van pár csavar a rövid feladatokban.

Matekból összesen 74 ezren érettségiznek, többségük középszinten.

Az érettségi vizsgák hétfőn kezdődtek magyar nyelv és irodalommal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top