nlc.hu
Szabadidő

Egyedül vezeti az autót a kutya – videó

Megtanult autót vezetni a kutya az ausztrál farmon

Lexie, a Jack Russell terrier magabiztosan kormányozza a terepjárót az ausztrál birtokon.
Lexie, a Jack Russell terrier kutya, aki egyedül vezet autót egy ausztrál farmon

Egy kutya egyedül képes autót vezetni, miután a gazdája megtanította neki egy ausztráliai farmon. Lexie, a Jack Russell terrier rendszeresen vezet terepjárót a Victoria állambeli Hamilton közelében lévő 200 hektáros farmon.

Gazdája, a 21 éves Cam Zschech egész héten a faiparban dolgozik, de hétvégente visszatér az apja farmjára. Nemrégiben, amikor birkákat tereltek a birtokon, úgy gondolta, kicsit feldobja a napot, és beülteti a kutyát a vezetőülésbe.

A fiatalember megdöbbenve tapasztalta, hogy a kutya ösztönösen egész jól irányította a terepjárót, ezért további próbákra is sor került. Lexie alig éri fel a kormányt, de ha meglátja a birkákat, feléjük vezeti a kocsit, annyira szereti őket.

Gazdája mindig első sebességbe teszi a kocsit, és miközben lassú tempóban haladnak, hagyja, hogy Lexie legyen a sofőr. Sőt, néha a kutya egyedül ül az utastérben, míg a gazdája a jármű hátulján ülve szénát szór az állatoknak.

Néha előrehajol, és megnyomja a dudát is, igazán remek pásztorkutya

– dicsérte az autóvezető kutyáját Cam Zschech.

A férfi gyakran oszt meg képeket a négylábú sofőrjéről, hogy szórakoztassa a családját és a barátait.

Nem is gondolnánk, de a kutyák egész jól tudnak autót vezetni. Új-zélandi kutyakiképzők mindössze két hónap alatt tanítottak meg autót vezetni három menhelyi kutyust, Portert, Montyt és Ginnyt.

(LadBible)

(Kiemelt kép: YouTube/ABC Australia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top