nlc.hu
Szabadidő
A testbeszéde árulkodik a vonzalmáról

A kiszemelted testbeszédéből kiderítheted, hogy tetszel-e neki

Nagyon bejön valaki, és biztosan szeretnéd tudni, hogy ő hogy érez irántad? Elég a testbeszédét megfigyelned, és azonnal kiderül!

Már egy ideje kerülgetitek egymást a kollégáddal, vagy épp egy barátod iránt kezdtél kicsit mélyebb érzéseket táplálni, de egyszerűen fogalmad sincs, hogy kölcsönös-e ez a vonzalom? Ha azon aggódsz, hogy esetleg beképzelted a feléd küldött jeleit, és szeretnéd biztosan tudni, hogy hányadán álltok, akkor elég csak a kiszemelted testbeszédéből olvasni. A pszichológia ebben gyorsan a segítségedre siet, a TikTok párkapcsolati szakértője, Kimberly Moffit pedig most megtanítja, hogyan is kell értelmezni a viselkedést ahhoz, hogy az illető nyitott könyv legyen előtted.

A nyugalom szigete

Ha folyton izeg-mozog, mindig babrál valamivel, vagy egyszerűen csak képtelen egy helyben ülni a közeledben, azzal a tudatalattija üzen, mivel a ficánkolás egy tudattalan módja a feszültséglevezetésnek, keletkezzen az akár az ember agyában, akár a testében. Tehát, mondja Dr. Kimberly, „ha megállás nélkül rázza a lábát, vagy nem bírja abbahagyni a pólója igazgatását, az általában azért van, mert kényelmetlenül érzi magát a szituációban”. Ez azonban nem az a jó fajta idegesség, hanem az, amikor alig várja, hogy dobbantson a helyzetből. A szakértő szerint tehát akkor vagy nyertes pozícióban, ha a kiszemelted teljesen nyugodt és minden idegszálával rád, illetve a beszélgetésetekre koncentrál.

Olaszos habitus?

„A következő jel, amire figyelned kell az a gesztikulálás” – mondja a szakértő. Oké, azt, hogy mennyire használod a kezeidet kommunikálás közben a kulturális faktor is befolyásolja (az olaszoknak elég néhány kézmozdulat és lezavartak egy komplett párbeszédet), az azonban univerzális jellemző, hogy annál hevesebben gesztikulál valaki, minél inkább hangsúlyozni szeretné a mondandóját. És ha ezt épp a kiszemelted teszi, akkor ezzel azt közvetíti, hogy nagyon szeretne megnyerni magának. Szóval minél nagyobb a gesztikulálás, annál biztosabb, hogy bejössz neki.

Tudd meg a testbeszédéből, mit érez irántad

Fotó: Ivanko_Brnjakovic

Irány feléd

A testbeszéd még akkor is árulkodik az ember érzéseiről, amikor még csak hozzá sem szól a másikhoz. Bizony, Dr. Kimberly szerint elég csak a kiszemelted felsőtestére vetned egy pillantást, hogy minden kétséget kizárólag megállapítsd, tetszel-e neki. „Kutatások kimutatták, hogy az emberek afelé irányítjuk a testünket a szobában, ami vagy aki a legtöbbet jelenti számunkra. Így hát, ha az illető mellkasa és a válla feléd néz, semmiképpen sem közömbös irántad.”

Stoppert elő!

Volt már olyan, hogy három másodpercnél tovább néztétek egymást? Ha igen, akkor nem értjük, miért olvasod ezt a cikket! Neked ugyanis nulla okod van kételkedni abban, hogy viszonozzák a vonzalmadat. Az ilyen átható pillantások ugyanis nem fordulnak elő csak úgy a természetben. „Amennyiben a kiszemelted ilyen intenzíven néz rád, az azt jelenti, hogy aktívan igyekszik magára vonni a figyelmed” – foglalja össze a pszichológus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top