nlc.hu
Szabadidő

Teóriák a Stranger Things folytatásáról

Stranger Things teóriák a 4. évad második felvonásáról, amitől tótágast áll a világod

Alig ocsúdtunk fel a negyedik évad első etapja után, máris itt van néhány izgalmas rajongói teória arról, hogyan folytatódik a Stranger Things július 1-én.

Azzal, hogy a Netflix úgy döntött, két etapra bontja a Stranger Things negyedik évadát, még inkább felborzolta a kedélyeket, hiszen évek óta vártuk, hogy hawkinsi kedvenceink visszatérjenek a képernyőre. Bár ennek egyetlen oka az volt, hogy lassabban haladtak az utómunkálatokkal, mint tervezték, mégis sokkal nagyobbat szólt így a sorozat, gyakorlatilag az elmúlt két hétben a csapból is ez folyt, baráti beszélgetések központi témája lett – és még nincs vége! Ugyan kaptunk egy körömrágósan lebilincselő lezárást, még csak ezután fog igazán beindulni a cselekmény, és már most olyan teóriák láttak napvilágot, amik mellett nem lehet elmenni szó nélkül.  

Ha még nem sikerült az új évad első hét részét ledarálnod, akkor vigyázz, mert innentől erősen spoileres tartalom következik!

Eddie, a hős

Eddie Munson úgy robbant be a szériába, hogy egyszerűen nem is értjük, miért vártak eddig a karakterével. Szórakoztató, izgalmas, esendő, ráadásul a női szíveket is azonnal elrabolta, nem csoda, ha sokan azt gondolják, Eddie fogja végül elnyeri a nap hőse címet. A Reddit-felhasználók szerint ő lesz az, aki az előzetesben látott gitárszólójával megmenti Nancyt Vecna karmai közül. Azt tudjuk, hogy a zene az egyetlen fegyver (eddig) az Upside Down rosszfiúja ellen, és az is igaz, hogy amikor Robin bejutott Nancy szobájába, alaposan végignézte a kazettáit, így van rá esély, hogy Robin és Eddie korporációja lesz a kulcs a transzba esett lány szabadulásához. 

Steve és Tom Cruise

Steve Harrington karakterfejlődése a Duffer fivérek egyik legjobb húzása volt, mindenki odavan a hiú aranyifjúból lett hős figuráig, ezért sokan azt gondolják, hogy nem Eddie, hanem Steve lesz az, aki Nancy megmentésére siet. Mivel a hét rész alatt az már nyilvánvalóvá vált, hogy még mindig érez valamit a lány iránt, ezért simán van rá esély, hogy végül neki sikerül Vecna befolyása alól kiszabadítania Nancy-t úgy, hogy ugyanazt a dalt énekli el neki, amit az első évadban hallhattunk tőle. Erre egyébként szintén volt utalás, amikor a lány szobájában jártak, egy Tom Cruise-poszter lógott a falon, Steve pedig az első évadban a színészhez hasonlította magát, és a Kockázatos üzletből adta elő Bob Seger Old Time Rock and Rollját. 

Will coming outja

Az egyetlen, aki a sorozatban még nem határozta meg a szexuális hovatartozását, az Will, és ott van az a nem elhanyagolható tény is, hogy valamit nagyon el akart mondani az évadban Mike-nak azzal a titokzatos festménnyel, de nem tette. A rajongók rámutattak arra, hogy Will talán szerelmes Mike-ba, ezért is haragudott annyira Elre korábban. A másik ok, amiért a feltételezett coming outot emlegetik, hogy Will órai projektje Alan Turing matematikusra épült, aki egy másik férfival élt együtt.

Stranger Things Eleven és Will

Fotó: Netflix

Tízes életben lehet

A legtöbb kísérletben résztvevő gyerek szörnyű halált halt Egyes miatt, de azt nem mutatták, hogy végül Tízessel mi lett. Egyes rajongói feltevések szerint a gyerek életben van, és nem más az, mint Eddie. A Hellfire Club vezetőjének ugyanis pont egy óra takarja mindig a csuklóját ott, ahol a tetoválása lehet, ráadásul azt állította az egyik részben, hogy neki is nagyon rövidre volt vágva a haja korábban. Véletlen? A rajongók szerint aligha…

Will az Elmenyúzó

Elég gyenge lábakon áll a teória, miszerint Will maga a Mind Flayer, viszont a fanok szerint az, hogy az Upside Down megrekedt ugyanazon a napon, amikor Will először tűnt el, nagyon is erről árulkodik. Egy Reddit felhasználó azt mondja, az Upside Down Will képzeletéből áll össze, amit a D&D-ből kreált meg, és Vecna halálával (ami egyelőre szintén csak feltételezés) belőle lesz az ötödik évad főgonosza. A Duffer fivérek már bizonyították, hogy a kreativitásuk határtalan, szóval reméljük, hogy nem megint ezt a nyulat rántják majd elő a kalapból.

Ha Jamie Lannisterrel megtörténhetett…

Steve halálát is többen jósolnák azon az alapon, hogyha Jamie Lannister (aki szintén szép karakterevolúciót futott be) nem élte túl a Trónok harcát, akkor Steve sem fogja ezt a mostani kalandot. Elég meredek ilyet kijelenteni, de dramaturgiailag sajnos előfordulhat, hogy a karakter fejlődési ívét azzal zárják le, hogy egyszerűen megölik. És ha abból indulunk ki, hogy Steve Nancy megmentésére siet, még akár bármi megeshet, bármennyire is fáj ezt leírnunk.

A játék folytatódik

Mivel a történet mindig reflektál a D&D-re, ezért ebben is látnak jelentőséget a fanok. Egy TikTok-felhasználó emlékeztetett rá mindenkit: Will az első évadban azt mondta, hogy a Demogorgon elkapja, és tényleg így lett. Szóval az, hogy Erica legyőzte Vecnát a Hellfire Club kampányában, lehetőséget ad arra, hogy ő legyen az, aki végül megöli a szörnnyé vált Egyest. Lehet, hogy Lucas kishúgának nem csak a szövege halálos?!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top