nlc.hu
Szabadidő

A soroksári futónő megölésének tárgyalása másodfokon

A soroksári futónő édesanyja a bíróságon nézett szembe lánya feltételezett gyilkosával

Tényleges életfogytiglant kért a soroksári futónő gyilkosára másodfokon az ügyész.

Pénteken a perbeszédekkel folytatódott a Fővárosi Ítélőtáblán R. Szilveszternek a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy 2013 szeptemberében megerőszakolta és meggyilkolta Gy. Krisztinát Soroksáron. A férfi tavaly októberben első fokon életfogytiglant kapott azzal, hogy leghamarabb 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A Telex tudósítása szerint a pénteki nyilvános ülésen R. Szilvesztert bilincsben vitték a terembe, és az őrök azt válaszolták a tanácsvezető bírónak, hogy „többletinformációk és belső információk alapján” inkább nem vennék le róla a bilincset.

Az ülésen szinte egyáltalán nem volt jelen hallgatóság, de ott ült a padsorokban az áldozat, Gy. Krisztina édesanyja. Az őt képviselő ügyvéd elmondása szerint azért jött el, „hogy szembenézzen azzal az emberrel, aki a lánya életét elvette”.

A soroksári futónõ 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetõperét elõkészítõ ülésen, a Fõvárosi Törvényszéken 2019. október 7-én

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az ügyészség célja az, hogy R. Szilveszter tényleges életfogytiglant kapjon, azaz zárják el a feltételes szabadság lehetőségétől. R. Szilveszter ügyvédje, Lichy József perbeszédében azt állította, hogy R. járt ugyan a helyszínen, de nem ő ölte meg a nőt, hanem csak megfordította a földön talált áldozatot, és elvette az értékeit.

A vádlott az utolsó szó jogán a jövő szerdai ülésen fog beszélni, és utána a tervek szerint ki is hirdetik az ítélőtábla határozatát.

A 35 éves Gy. Krisztinát 2013. szeptember 25-én támadták meg kocogás közben Soroksáron. A vádirat szerint az édesanyát lemeztelenítették, majd durván bántalmazták, megerőszakolták és megfojtották. Az elkövető ezt követően magához vette az áldozata mobilját és elmenekült.

Az elkövetőt öt éven keresztül nem találta a rendőrség, 2018-ban történt áttörés az ügyben: a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között, valamint az áldozat mobilját megtalálták a férfi börtönletétjei között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top