nlc.hu
Szabadidő
A folyóban tíz hónapot túlélő iPhone

Tíz hónapig sodorta a folyó az iPhone-t, túlélte

Megtalálták, hazavitték, megszárították, bekapcsolták. Működik.
Vízbe esett iPhone

Megtalálták és visszajuttatták jogos tulajdonosához azt az iPhone-t, amelyet tíz hónapja hagyott el egy legénybúcsún. Ebben még nem lenne semmi különös, csakhogy ezt az iPhone-t történetesen egy folyóba ejtette a gazdája, és ugyanonnan halászták ki most. És ez még nem minden:

A telefon még mindig működik.

Az Apple irgalmatlan pénzeket költ reklámra, de ennél jobbat ők sem találhattak volna ki – ráadásul az egész megtörtént, és ingyen van. (Mármint a reklám.) A telefont egy Miguel Pacheco nevű férfi találta meg egy Gloucestershire közeli folyóban, a Wye-ben, ahol éppen családjával kenuzott. Hazavitte, megszárította, annak ellenére, hogy nem sok reményt fűzött hozzá: érezte, hogy a telefon tele van vízzel. Kompresszorral fújta ki, amíg meg nem száradt, töltőre dugta, bekapcsolta – és működött. Mint a BBC-nek elmondta, nem hitte el, amit lát. Belépni persze nem tudott, de a háttérképet látta, ez pedig egy férfit ábrázolt; megosztotta a fotót, ami villámgyorsan elterjedt, így találta meg egymást Miguel és a tulajdonos, a skót Owain Davies, aki szintén kenuzott legénybúcsúzó barátaival, amikor a vízbe ejtette a telefont. Mint elmondta, a társa felelőtlenül felállt a kétszemélyes kenuban, mindketten a vízbe estek; nem lett baj, de a hátsó zsebéből azonnal kisodorta a víz a telefont. 

Davies hihetetlenül hálás volt Miguelnek; mint elmondta, a gesztus még jobban is esett neki, mint az, hogy visszakapta a telefonját. Ő ugyanis (mint a többségünk) valószínűleg beadta volna az első kocsmába, nem vitte volna haza és javította volna meg. 

Pár hete írtunk a vízben egy hetet túlélt telefonról, akkor azt gondoltuk, ez fantasztikus teljesítmény az Apple mérnökeitől. Az, hogy ez a rekord megdőlt, nem kifejezés.

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top