nlc.hu
Szabadidő

Lehet pályázni a budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron való részvételre

Már most lehet pályázni a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron való részvételre

A Budapest Brand Nonprofit Zrt. nyílt pályázatot hirdet a 2022. november 4. – december 31. között megrendezésre kerülő Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron való részvételre.

Augusztus 1-ig várják a hazai kézművesek, népművészek, iparművészek, dizájnerek és innovatív kézműves alkotók jelentkezését.

Idén a korábbi hagyományoknak megfelelően és a kézműves kereskedők, valamint az ízművesek igényeit is figyelembe véve november 4-én kezdődik, és nyolc héten át tart majd a téli forgatag.

Karácsonyva részlet

Fotó: Budapest Brand n Zrt. 

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló Vörösmarty tér 2022. augusztus 1. napjával a törvény erejénél fogva a Magyar Állam tulajdonába kerül, az állam tulajdonjogának bejegyzésével egyidejűleg pedig hatályba lép Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatát megillető vagyonkezelői jog. Emiatt bizonytalanná vált a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megszervezésének sorsa, különös tekintettel arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat az Országgyűlés döntésével szemben bírósághoz fordul. A jelenleg fennálló körülmények ellenére a Budapest Brand a Vörösmarty téren is tervezi a vásár megszervezését. Faix Csaba, a vásárt szervező Budapest Brand n Zrt. vezérigazgatója korábban nyilvános Facebook-posztban reagált a kialakult helyzetre.

„A Vörösmarty téri karácsony ugyanis elsősorban nem üzlet, hanem a város egyik legfontosabb téli – turisztikai – attrakciója. Amikor pedig mégis üzlet és nyereséget termel, azt a pénzt mi fővárosi kulturális programokra fordítjuk. Ebből finanszírozzuk többek között a Budapesti Tavaszi Fesztivált vagy a nemrég lezárult Budapest Tuning pályázatot. Ezt a missziónkat a jövőben is folytatjuk, és mivel eddig is az V. kerület legnagyobb megelégedésére szerveztük a vásárt, ezért a Budapest Brand idén is be fogja adni a szükséges kérelmeket a vásár megszervezéséhez. …” – írta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top