nlc.hu
Tuti Tippek

Ilyen lesz az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Lesz is, meg nem is Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak fénypontja, évente csaknem 800 ezer látogató válogatott a hazai kézművesek termékeiből. A pandémia miatt idén viszont nagyon másképp lesz megtartva.

Online várják az érdeklődőket a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár kiállítói. A kezdeményezésben 6 kategóriában csaknem 50 alkotó vesz részt.

Vörösmarty téri Adventi- és Karácsonyi Vásár.

Egy kis nosztalgia: ilyen volt tavaly a Vörösmarty téri Adventi- és Karácsonyi Vásár – Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

A járványhelyzet miatt ugyanis a karácsonyi vásárokat nem tartják meg Budapesten, ezért a főváros turisztikai szervezete egy rendhagyó online platformmal segíti a Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit az ünnepek előtt. Az alkotókról a weboldalon rövid leírás, fényképek és elérhetőség várja a látogatókat, hogy mindenki megtalálhassa a készítőt és munkái között a számára megfelelő terméket, ajándékot.

A Budapesti karácsony honlapján találkozhatnak az érdeklődők bábkészítővel, de a bőr-, fa-, fém-, papír-, üvegműves, keramikus, méhész, textil-, tűzzománc-, szappankészítő és virágkötő, szakmák képviselőivel is.

(MTI)

 

Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top