nlc.hu
Szabadidő

Bajban vannak a gólyafiókák

Nagy bajban vannak az aszály miatt a gólyafiókák

Az idén kelt gólyafiókák jelentős része az aszály okozta táplálékhiány következtében nem tudott megfelelően kifejlődni.
Kis növésű, sovány gólyafióka

Az elmúlt hetekben több mint 40 gólyát mentett a Mályi Madármentő Állomás, többségüket legyengülve, fejletlenül találták – számolt be róla az RTL Híradója. A hőség és az aszály  miatt a gólyák nem találnak elegendő táplálékot ahhoz, hogy felneveljék a fiókáikat. Az éhező madarak olykor egész egyszerűen kivetik magukat a fészekből kínjukban, vagy repülni próbálnak ugyan, ám ehhez nem rendelkeznek megfelelően fejlett izomzattal, így lezuhannak és megsérülnek.

„A nagyon pici gólyák az aszály és a táplálékhiány miatt lényegében nem tudtak megnőni” –  magyarázta a hírműsor riportjában Lehoczky Krisztián, a Mályi Természetvédelmi Egyesület elnöke. A fejletlen törpególyák mellett számos kulcscsonttörésből, lapockatörésből lábadozó gólyáról is gondoskodnak az állomáson. Ha megerősödnek, felépülnek, a Hotobágyi Nemzeti Park tanyájára kerülnek, és onnak indulhatnak majd útjukra nyár végén.

Nyitókép: Facebook/Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top