nlc.hu
Szabadidő

Ismét megérkezett párjához Magyarország leghűségesebb gólyája

A hűséges gólya négy év után is visszatért sérült társához

A szárnyaszegett madár ismét párjával ünnepelheti a húsvétot.

Az nlc olvasói is találkozhattak már annak a Macus nevű gólyának a történetével, amelyet még 2016-ban lőtt sebbel vittek el Márton András madármentőhöz. A dömösi férfi gondoskodott a madárról, ám Macus hiába épült fel, kiderült, hogy repülni már nem fog tudni. A teleket ezért Mártonéknál vészeli át, azonban párja, Szofi, telente melegebb éghajlatra repül. 

A két gólya története igazán szívmelengető, mert általában nagyon kicsi az esélye, hogy egy sérült gólya párt tudjon találni, de Márton András éppen ezért épített egy alacsonyabb fészekállványt, amelyre Macus ágakból és gallyakból fészket tudott építeni. Ide “költözött be” Szofi is, a gólyacsalád pedig már 2019-ben négy kisgólyával bővülhetett, összesen eddig tíz fiókájuk született.

Szofi sietett haza a szerelméhez

A tojó tavaly csak április 2-án ért haza a “nyaralásból”, idén azonban úgy látszik, nagyon hiányzott neki Macus, mert a 24.hu Sokszínű vidék rovatának értesülései szerint Szofi már tegnap megérkezett Mártonék kertjébe. Ez már a negyedik alkalom, hogy Szofi visszatér Macushoz. A nagy találkozás az alábbi webkamera felvételén tekinthető meg.

Még több cukiság az nlc-n:

  • Bámulatos tehetséggel trollkodja szét a családi fotókat ez a kutyus
  • Videó: az év manátuszbulija zajlott le Floridában
  • Pingvinek látogatták az állatkerti jegesmedvét
Ismét hazatért az ország leghűségesebb gólyája

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top