nlc.hu
Szabadidő

Jennifer Lopez és Ben Affleck akkor és most

Húsz év után megint együtt: így szeretett újra egymásba Jennifer Lopez és Ben Affleck

A „Bennifer” szó hallatán eszünkbe juthat a csillogó szájfény, a hatalmas karika fülbevaló, a pillangó klipsz, a zöld Versace ruha, és persze a híres páros is. Jennifer Lopez és Ben Affleck közel 20 év után újra egymásba szeretett, és idén júliusban össze is házasodott. Mutatjuk, mi történt velük az elmúlt húsz évben.

Jennifer Lopez és Ben Affleck áprilisban jegyezték el egymást – másodszorra –, majd hivatalosan is egybekeltek Las Vegasban. Mindezt maga az énekesnő osztotta meg rajongóival a saját híroldalán.

„Megtettük. A szerelem gyönyörű. A szerelem kedves, és úgy fest, türelmes is. Húsz éve türelmes – kezdte írását J. Lo, arra utalva, hogy kedvesével közel két külön töltött évtized után találtak újra egymásra. – Hálásak vagyunk a bőségért, az öt gyermekből álló családunkért és az életért, amit sosem vártunk még ennyire. (…) A szerelem remek dolog, talán a legjobb, amire érdemes várni. Aláírás: Mrs. Jennifer Lynn Affleck” – írta az énekesnő.

Jennifer Lopez Ben Affleck szerelem házasság

Ben Affleck és Jennifer a Vegyél el Los Angeles-i vetítésén (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

J. Lo negyedjére állt oltár elé, és pont emiatt nem mindenki túl bizakodó az új friggyel kapcsolatban, az első férje például nem jósol hosszú házasságot. Az énekesnő még 1997-ben ment hozzá Ojani Noához, egy évvel később viszont el is váltak útjaik. A kubai férfi ugyan sok boldogságot kíván most neki, szerinte Affleckkel sem lesz tartós a házasságuk. 

„A legjobbakat kívánom neki és Bennek, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy sokáig együtt lesznek.  Azt hiszem, Jennifer olyasvalaki, aki hétszer vagy nyolcszor is férjhez megy. Nem hiszem, hogy valaha is meg tudna állapodni egy ember mellett. Arra törekszik, hogy folyamatosan előrébb haladjon a szakmai életében, ezért is van mögötte három évtizednyi karrier, de közben a kapcsolatait tekintve is továbblép” – magyarázta Noa, majd azzal viccelődött, hogy ha J. Lo édesanyja kedveli Afflecket, akkor esetleg lehet esélye egy tartósabb házasságra.

Az ex-férjét egyébként Gloria Estefan születésnapi buliján ismerte meg, aki ott pincérként szolgált fel, és bár eleinte nagy volt a l’amour, a lelkesedés nem tartott sokáig. A válás után egy darabig jóban maradtak, sőt amikor J. Lo 2002-ben nyitott egy éttermet, Noát kérte meg, hogy vezesse azt, de valami félrement, mert fél évvel később ki is rúgta. Ezután ment köztük némi pereskedés, melynek végén Lopez kötelezte a volt férjét arra, hogy soha semmit ne mesélhessen nyilvánosan róla és a házasságukról. 

Jennifer Lopez Ben Affleck szerelem házasság

Jennifer Lopez és Ojani Noa (Fotó: Barry King/WireImage)

Visszatérve Benhez, arról nem szól a fáma, hogy Affleck milyen kapcsolatban áll az anyóssal, és még az is lehet, hogy az ex ezúttal téved, hiszen könnyen meglehet, hogy az eltelt húsz év jót tett Benniferéknek, már ami a személyiségfejlődésüket illeti. Talán az is számít, hogy az a fajta paparazzo őrület is alábbhagyott, ami jellemezte a kétezres évek elejét, és ami sok sztárt a végsőkig kikészített. A bulvársajtó erőszakos nyomulásának állítólag Ben és J.Lo szakításához is köze volt. De menjünk egy kicsit vissza az időben, amikor a két sztár először esett szerelembe. Mármint egymásba.

Az első egymásra találás

2002-ben, a balul sikerült Gigli forgatásán melegedtek össze. A film csúfos bukás lett a nézők és a kritikusok körében is, akik azt állították, hogy Affleck és Lopez között nem működött a kémia. Ehhez képest a képernyőn kívül teljesen más volt a helyzet. Olyannyira, hogy Lopez 2002 júniusában beadta a válókeresetet, és elvált második férjétől, Cris Juddtól, majd a nyilvánosság elé lépett a Good Will Hunting sztárjával.

Jennifer Lopez Ben Affleck szerelem házasság

J.Lo és Ben a Gigli c. filmben (Fotó: Profimedia)

A Waiting for Tonight énekesnőjének az ujján novemberben már egy másik drágaköves gyűrű ékeskedett. Affleck ugyanis egy 6 karátos rózsaszín gyémántgyűrűvel kérte meg a kezét, amelynek oldalát kisebb fehér gyémántok díszítették, és amely állítólag 2,5 millió dollárt ért. Az ékszer rengeteg médiafigyelmet kapott, ahogy J. Lo akkoriban debütált Jenny From the Block című klipje is.

A paparazzók egész ősszel, különböző városokban kapták lencsevégre Benniferéket a forgatáson, mielőtt a klip végül novemberben megjelent. Ebben rengeteg olyan jelenet szerepelt, amelyek nyilvánvalóvá tették, mennyire odavannak egymásért. A duó egy ideig jól viselte a paparazzók hadát, még a Dateline műsorvezetőjét, Pat O’Brient is szívesen látta vancouveri bérelt otthonukban, hogy beszéljenek a kapcsolatukról, de azt nem árulták el, hogy pontosan mikor szerettek egymásba. „Nem lehet pontosan meghatározni” – mondta Lopez. – Először barátok lettünk. Ez az őszinte igazság.”

A mindenki által ajnározott Benniferék

A kapcsolatukat továbbra is hatalmas médiafigyelem övezte, a pár rendszeresen szerepelt a bulvárlapokban, a paparazzók mindenhová a szerelmesek után mentek, és ez az állandó figyelem egyre nagyobb súlyként nehezedett rájuk. A hisztérikus érdeklődést jól mutatta, hogy a People magazin 75 ezer dollárt fizetett kilenc fotóért, amelyeken J. Lo és Ben Affleck egy Bentley kabrióban utazik, és óriási szám volt akkoriban az, hogy az egyik képen csókolóznak.

Az esküvőjüket 2003 szeptemberére tűzték ki, és Lopez azt mondta, hogy az esküvő után Jennifer Affleckre változtatja a nevét. Ez azonban sosem történt meg; a „túlzott médiafigyelem” miatt ugyanis

néhány nappal a ceremónia előtt lemondták a házasságot.

Bár  a kapcsolatuk nem működött, Affleck és Lopez a sajtóban kedvesen és tisztelettel beszéltek egymásról. „Történetesen éppen akkor voltunk együtt, amikor a bulvársajtó megszületett, és ez olyan volt, mintha »Ó, Istenem«. Egyszerűen nagy volt a nyomás” – mondta Jennifer 2016-ban a PeopleTV The Jess Cagle Interview című műsorában. Majd így folytatta:

Máskor, másképp, ki tudja, mi történhetett volna, volt ott egy őszinte szeretet.

Jennifer Lopez Ben Affleck szerelem házasság

Ben és J.Lo egy Beverly Hills-i videóklip forgatáson, mitán lemondták az esküvőt (Fotó: Ben-Ari Finegold/Getty Images)

Hivatalos szakításukat 2004 januárjában jelentették be, és Lopez viharos gyorsasággal, még 2004 júniusában hozzáment Marc Anthonyhoz, Affleck pedig még ugyanabban az évben továbblépett Jennifer Garnerrel. A színésznőtől három gyermekük született: Violetet, Seraphinát , és Samuelt. Eközben J. Lo 2008-ban ikreket szült, Emmet és Maximiliant, de három évvel később, 2011-ben óriási drámák között elvált a férjétől. Nem sokkal később, Affleck is követte az exét, és felbontották Garnerrel a stabilnak tűnő házasságukat. Ám a két sztár élete ekkor még mindig különböző pályán haladt tovább: Bennek rövid életű románca volt Lindsay Shookus producerrel, Shauna Sexton modellel és Ana de Armas színésznővel. J. Lónak is volt pár kapcsolata az újabb válása után. Volt egy időszakos románca a háttértáncosával, Casper Smarttal, és eljegyezte a baseball-sztár, Alex Rodriguez is, de sosem léptek az oltár elé.

A szikra 

Közel két évtizeddel azután, hogy felbontották eljegyzésüket, Ben és J. Lo 2021 áprilisában elkezdtek sok időt együtt tölteni. A párt nem sokkal azután látták először együtt, hogy a Hustlers sztárja szakított Rodriguezzel, és a rajongók azonnal tippelgetni kezdtek, hogy vajon ennyi idő elteltével újra összejön-e az ikonikus sztárpár. A találgatások ezúttal beváltak, Benniferék júliusban tették hivatalossá a kapcsolatukat, ekkor Jennifer egy fotót posztolt az Instagramra, amelyen az 52. születésnapi partiján csókot váltanak Bennel.

A pár ezzel egyértelművé tette, hogy visszatértek, és jobbak együtt, mint valaha.

Jennifer Lopez Ben Affleck szerelem házasság

Ben és J.Lo azon a bizonyos születésnapi partin (Fotó: Instagram)

Az Instagram-posztból kiderült az is, hogy a buli alatt felelevenítették az első együttlétük legikonikusabb pillanatait, többek között a fentebb említett Jenny From The Blockra buliztak, és Ben még a barátnője fenekét is megfogta, akárcsak a videóban. Mióta összejöttek, rengeteg cuki pillanatot osztottak meg a rajongókkal – például J. Lo egy Ben nyakláncot viselt a születésnapi nyaralásán –, bár a dolgok ezúttal egy kicsit másképp alakulnak, hiszen a két sztár idősebb, és saját családjuk van. De ez sem tűnik nagy akadálynak, a hírekből az látszik, hogy sok időt töltenek egymás gyerekeivel.  

2022 áprilisában jött a hír, hogy hivatalosan is eljegyezték egymást, immár másodszor. Lopez elárulta, hogy a színész közel két évtizeddel az eredeti szakításuk után tette fel neki újra a kérdést. A Bennifer 2.0 tagjai egyébként a sajtóban is nyíltan beszélnek egymásról, és az újra megtalált szerelmükről. A Gone Girl sztárja például elképesztő tisztelettel nyilatkozott a leendő menyasszonyáról az első interjújában, amelyben arról beszélt többek között, hogy mennyire csodálja Jennifert amiatt, hogy sikereivel mennyi nőnek adott erőt és inspirációt.

Csodálattal tölt el, hogy Jennifer milyen hatással van a világra

– mondta az újdonsült férj, míg Jennifer a második együttlétüket „gyönyörű szerelmi történetnek” nevezte 2022 februárjában, a People-nek adott interjújában.

Jennifer Lopez Ben Affleck szerelem házasság

Jennifer Lopez és Ben Affleck, Ben fiával Samuellel (Fotó: Profimedia)

A bepótolt menyegző 

Végül a pár minden felhajtást mellőzve, rendhagyó körülmények között mondta ki a boldogító igent, Las Vegasban, a Little White Chapel házasságkötő kápolnában, ahol további négy pár várakozott rajtuk kívül, hogy ők is hivatalossá tegyék kapcsolatukat.

Mostanra az is kiderült, hogy – ahogyan az a hírességek és a szupergazdag embereknél szokott lenni – Lopezék is kötöttek házassági szerződést. A Your Tango nevű portál szerint a pár már a 2003-as, elmaradt esküvőt megelőzően is tervezett szerződést, amelynek bizonyos pontjait a jelenlegi dokumentumok is tartalmazzák. Ebben benne van az is, (ez Jennifer Lopez kikötése volt), hogy hetente legalább négyszer kell szexuális kapcsolatot létesíteniük. A pár emellett valószínűleg egy megcsalásra vonatkozó kitételt is beleírathatott a szerződésbe, mivel anno – legalábbis a  pletykák szerint – Ben Affleck félrelépett egy sztriptíztáncossal. A papírok szerint pedig ha Affleck ismét félrelép, és emiatt elválnak, akkor a színész vagyonából jókora összeg ütheti Jennifer markát – írja a The Richest. 

Jennifer Lopez Ben Affleck szerelem házasság

J.Lo és Ben esküvője a Las Vegasi-i Little White Chapelben (Fotó: Profimedia)

A házassági szerződés természetesen mindkét személy vagyonának védelmét szolgálja, és kimondja, hogy ha elválnak, megtartják a saját pénzüket, kivéve, ha Ben félrelép, mert akkor fizetnie kell. A Daily Mail egyik forrása szerint Lopez amiatt ragaszkodott a kikötéshez, mert szeretne garanciát arra, hogy férje sosem lép többet félre. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

(Via, via és via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top