nlc.hu
Szabadidő

A Nincs baj, drágám című film körüli botrány

A Nincs baj, drágám már most az év egyik legérdekesebb filmje, és nem csak az azt övező botrány miatt

A Nincs baj, drágám Olivia Wilde második rendezése, melynek főszereplői nem kisebb sztárok, mint Florence Pugh, Harry Styles és Chris Pine. Nekünk már ennyi is elég ahhoz, hogy felfigyeljünk a filmre, azonban a színésznő és rendező között alakuló dráma valószínűleg mindenki más térképére is fel fogja tenni a produkciót.

Olivia Wilde mindenkit meglepett 2019-ben, amikor kijött az Éretlenségi című első filmjével. A végzős gimis lányokra koncentráló vígjáték elsöprő sikert aratott mind a kritikusok, mind a közönség körében, ezért a filmrajongók azóta kíváncsian várják, mivel rukkol elő a színésznőből lett rendező legközelebb. Ez lesz a Nincs baj, drágám. A Velencei Filmfesztiválon debütáló, majd a szeptember végén mozikba kerülő erotikus pszichothrillerben Hollywood legnagyobb fiatal sztárjai kaptak főszerepet: Florence Pugh és Harry Styles. Mellettük pedig Chris Pine, Gemma Chan, illetve maga Olivia Wilde is felbukkan majd. Florence alakítja Alice-t, egy háziasszonyt az 1950-es évekből, akit egy utópikus kisvárosban él férjével, Jackkel (Harry Styles). Csakhogy Alice szerint nem minden az, aminek látszik ebben A Stepfordi feleségekre hajazó közösségben, és úgy dönt, leplezi a háttérben meghúzódó sötét titkokat. Wilde egyébként az Eredethez, a Mátrixhoz és a Truman Show-hoz hasonlította a Nincs baj, drágámot, melyek – a film előzetesével együtt – kifejezetten ráerősítenek a pszichothriller-vonalra.

Valamint, amikor 2021 decemberében mesélt a második rendezéséről a Vogue-ban, Wilde kitért arra is, hogy kihasználta a Nincs baj, drágámban rejlő lehetőségeket, és igyekezett minél jobb szexjeleneteket készíteni az egyébként egyre erotikamentesebb hollywoodi fősodorral szemben.

Folyton az járt a fejemben: »Miért nincs többé igazán jó szex a filmekben?«

 – magyarázta, és elárulta, hogy az ’50-es években játszódó „felnőttesen szexi” filmekből inspirálódott… Mindez már elég lenne ahhoz, hogy az emberek felkapják a fejüket a produkcióra, ám van még egy réteg, ami kiváló publicitást biztosít neki: ez az a film, melynek forgatásán összejött Olivia Wilde és Harry Styles. De most mégsem ezért figyel mindenki a Nincs baj, drágámra.

Amiről csak suttognak

A legújabb internetes pletykák szerint nem csak a Nincs baj, drágám kisvárosának lakói rejtegetnek sötét titkokat. Állítólag ugyanis a forgatás kulisszái mögött a film főszereplője és rendezője, Florence Pugh és Olivia Wilde csúnyán összevesztek, a dráma pedig még csak most kezd igazán komplett botránnyá fokozódni. De miért gondolják azt a netezők, hogy a két nő ennyire nem jön ki egymással, és mégis mi történhetett?! Belevetettük magunkat az internet bugyraiba – hogy neked ne kelljen –, és összegyűjtöttük az eddig fellelhető infókat. Ám még mielőtt megosztanánk őket, felhívjuk a figyelmed, hogy mindezt még senki sem erősítette meg hivatalosan, úgyhogy a kritikus gondolkodás előnyben!

Nincs baj drágám botrány

Fotó: Profimedia

Az egész egy anonim bejelentéssel kezdődött, amit a DeuxMoi nevű, sztárokról szóló pletykákat gyűjtő Instagram-oldalhoz juttattak el: „Biztos forrásból tudom, hogy a rendező nem vett részt annyira a rendezésben, mint ahogy azt gondolnánk”. A informátor szerint ugyanis az Olivia és Harry között bimbózó románc olyannyira lekötötte a nő figyelmét, hogy kezdte elhanyagolni a feladatait a forgatáson. Egyesek azt is állították, hogy egyenesen Florence volt kénytelen a kezébe venni az irányítást. Egy névtelen forrás ezt ugyan nem, azt viszont alátámasztotta a Page Sixnek, hogy a színésznőt rettenetesen zavarta kollégái alakuló viszonya. „Tényként tudom közölni, hogy Flo nagyon nem örült, mikor Harryt és Oliviát együtt látta a forgatáson, miután Olivia még mindig együtt volt Jasonnel [Jason Sudeikisszel, a volt vőlegényével – a szerk.], amikor először összekavart Harryvel” – mondta.

Alig észrevehető szúrások

A cirkusz végül akkor indult be igazán, amikor júliusban a második előzetes megjelent, és Pugh nem erről, hanem a jövő nyáron érkező Oppenheimer című filmjéről posztolt inkább, aminek szintén aznap jött ki a plakátja. Eközben Wilde az Instagramon megosztott egy kulisszák mögötti képet Florence-ről a következő szöveggel: „Ezt a nőt dolgozni látni rohadt szenzációs volt!”. A színésznő azonban egyetlen kommenttel, de még egy árva lájkkal sem reagált a posztra.

Az Instagram-etikettben járatos rajongók persze úgy gondolták, hogy végre bebizonyosodott a két nő egymásnak feszülése. Habár a magunk filozófiája abszolút nem támogatja a nők egymás ellen hergelését (a tehetséges személyek esetén egyesek kifejezetten várják a cicaharcot), és elképzelhető, hogy az Oppenheimer poszt már régóta be volt időzítve aznapra, viszont Olivia posztjának komplett ignorálása valóban gyanús. Ezt tetézi Florence Instagram-aktivitása (a hosszú kommentárjairól ismert színésznő először néhány nappal ezelőtt posztolt egyáltalán a filmről egy rövid képaláírás kíséretében) és a legújabb, Harper’s Bazaarnak adott címlapinterjúja is, amiben reagált a Nincs baj, drágám eddigi előzeteseire.

A trailerek érezhetően az erotikus thriller erotikus oldalát fogták meg, ugyanis több pikáns (és egy félreérthetetlen orális szexjelenet Harry Styles-szal) is helyet kapott a videókban. Az előzeteseket persze azonnal felkapták, többek között a The Clit Test nevű Instagram-oldal, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a klitoriszra mint a női gyönyör elsődleges forrására (a hüvellyel szemben) és ennek reprezentálására a médiában. Oliviának láthatóan tetszett a hype (még az Instagram-sztorijaiban is megosztotta a The Clit Test posztját), Florence azonban más véleményen van.

Amikor a szexjelenetekre redukálnak, vagy azt mutatják, hogy a világ leghíresebb embere orálisan kielégít valakit, az nem az, amiért belépsz ebbe a világba. Nem ezért lettem színésznő. Nyilván, ha a világ leghíresebb popsztárját szerepelteted a filmben, lesznek ehhez hasonló párbeszédek. Csak én nem akarok erről beszélni, mert ennél sokkal több és jobb ez a film. És az emberek, akik készítették, többek és nagyobbak ennél.

A címlapsztorijához többen is gratuláltak az Oscar-jelölt színésznőnek – köztük Wilde is –, Florence pedig egy kivételével majdnem mindet megosztotta a sztorijaiban. Megtehette volna, hogy véget vet a pletykáknak akár az interjújában, akár annak promotálása során, de nem tette. Helyette láthatóan odaszúrt egyet Oliviának az újságban, a gratulációk újraosztása során pedig látványosan hiányzott Wilde posztja. A legszomorúbb az egészben az, hogy a Nincs baj, drágám forgatása előtt úgy tűnt, minden rendben van a két nő között. „Olivia Wilde bejelölt egy fotón *elálló lélegzet no.1*. Olivia Wilde filmjében fogok szerepelni *elálló lélegzet no.2*. Bálványozom Olivia Wilde-ot (…) *elálló lélegzet no.3* Alig várom, hogy csatlakozzak ehhez a projekthez” – így osztotta meg még 2020-ben a Nincs baj, drágámról szóló hírt Pugh. Azóta tehát valami nagyon félremehetett kettejük közt – már csak azt reméljük, hogy mindez a filmen azért nem fog látszódni.

(Forrás: Buzzfeed News, Esquire)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top