nlc.hu
Szabadidő

Egy skót család hét hétig készül a Halloweenra

16 éve alakítják át minden évben otthonukat a rémségek házává

A skót Howsonék otthonát tavaly 600-an keresték fel egy kis rettegés reményében.

Vannak, akik a Halloweent nem viszik túlzásba. Egy darab gyertyát tesznek ki az ablakba, vagy legfeljebb hanyagul felakasztanak egy tavalyról megmaradt papír denevért. És ott vannak Howsonék, akik a szellemekkel és démonokkal teli ünnepre teljes hét héten keresztül készülnek minden évben – számolt be a Metro.co.uk.

A 76 William Howson és neje, a 61 éves Rolyn 2006 óta nem egyszerűen csak kidíszíti a skóciai North Lanarkshire-ben található házát, hanem egyenesen a rémségek kicsiny múzeumává alakítja át otthonát és az emberek imádják. Közelről és távolról érkeznek, hogy megnézhessék és borzonghassanak – írta meg a Metro.co.uk.

Töklámpások és félelmetes házak.

(Fotó: Pixabay)

A belépés díjtalan és – mivel a család régóta gyűjti a dekorációkat, – a mostani gazdasági válság ellenére sem merült fel bennük, hogy ne tartsák meg.

A szeptemberben kezdődő szervezkedésben részt vesz a tágabb család, ami nagy segítség, lévén, hogy Howsonéknak négy gyermekük, 17 unokájuk és immáron egy dédunokájuk is van.

Onnan lehet tudni, hogy belevágtak a díszítésbe, hogy besötétítik az ablakokat. Ezt azért teszik, hogy a végeredmény a családon kívül mindenki számára valódi meglepetés legyen.

Tavaly 600 látogatójuk volt és bíznak benne, hogy amikor idén október 31-én megnyitják ajtóikat, ismét sokan néznek majd be hozzájuk és ijednek meg a csontvázaktól, szellem fényektől és síroktól, vagy a Chucky horror babának beöltöző hétéves unokájuktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top