nlc.hu
Szabadidő

Ez a TikTok hack segít, ha szállnak a babahajak a fejeden

Filléres TikTok hack, amitől nem szállnak a hajak a fejeden

Néha úgy tűnik, a semmitől is kuszán az ég felé merednek fejtetőnkön a hajszálak, ezzel az egyszerű TikTok trükkel azonban egyetlen mozdulattal orvosolhatjuk a problémát.

Meg van a pillanat, amikor sietned kell, de számít, hogy nézel ki, smink már kész, ruha rajtad, meg is fésülködtél, épp csak az ajtót kellene zárnod magad mögött, de a tükörbe pillantva konstatálod, hogy minden szál hajad egyesével integet vissza a fejtetődről? Idő nincs már tollászkodni, de valamit mégiscsak tenni kell, gyorsan, és mint MacGyvernek, a kéznél lévő eszközök segítségével. Erről szól ez a TikTok hack.

A Krémmánia TikTok oldalán bukkantunk a hack-re, ami faék egyszerűségű, de mégis, kinek jutna eszébe éppen fogselymet használni, hogy lesimítsa a szálldosó, kusza hajszálakat? Nekünk biztosan nem.

Fotók: TikTok/Krémmánia

Fotók: TikTok/Krémmánia

A trükk a fogselyem bevonatában rejlik, a vékonyka viaszos réteg ugyanis rátapad a hajszálakra és a helyes irányba rögzíti őket.

Ehhez nem kell mást tenni, csak fogni egy megfelelő hosszúságú fogselymet, és a választéktól kezdve végigsimítani vele hajunkon mindkét oldalon, illetve ha szükséges, tarkónk felé is.

A simító mozdulat során a viaszos rétegből éppen annyi rakódik rá a hajszálakra, hogy a helyes irányba terelve, lapítva rögzítse azokat, miközben a hajszálak elektrosztatikusságát is megszünteti. Az a kevéske viaszos anyag ami rárakódik hajszálakra, nem teszi zsírossá azokat, ha frissen mostad sem kell aggódni, hogy másnap kezdheted elölről a procedúrát.

tiktok hack fogselyemmel

Fotó: TikTok/Krémmánia

Ez a hack ráadásul olyan, aminek a saját hackje is meg van már. Az elhasznált fogselymet ugyanis nem kell kidobni, többször is bevetheted hajszálaid megregulázására. Ehhez egy kis hajwaxra lesz szükséged, amiből egy keveset ujjaiddal a fogselyemre juttatva máris újra használhatod, így gazdaságosabb lesz az egész mutatvány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top