nlc.hu
Szabadidő

Taylor Swift történelmi rekordja

Taylor Swift történelmi rekordot döntött, lekörözte a Beatlest

Hallatlan rekordokat döntött Taylor Swift legújabb albuma.

Taylor Swift lett az első előadó a történelemben, akinek a dalai az amerikai kislemezlista top 10-es listájának minden helyét elfoglalják. Swift ezzel megelőzte Drake-et, aki 2021 szeptemberében tartotta a kilenc top 10-es kislemezzel felállított korábbi rekordot. Előtte a Beatles nyolc top 10-es dalt ért el 1964-ben, írja a BBC nyomán a Telex.

A 32 éves Swift legújabb albuma, a Midnights a 2022-es év leggyorsabban fogyó kiadványa lett, és mind a 13 dala bekerült a top 15-be. A Midnights az amerikai albumlistán az első helyen debütált, 1,4 millió példányban kelt el – ebből több mint egymillió CD-n és bakeliten, ami a streamingkorszakban szinte hallatlan adat.

Az album az Egyesült Királyságban is az első helyen áll 204 000-es eladott példányszámmal, és ezzel az első olyan album, amely Adele 30 című albuma óta átlépte a 200 ezres eladási határt.

Swift, akiről egy ezerlábú fajt is elneveztek nemrég, 40 slágerével megelőzte Madonnát, akinek 38 dala szerepelt a kislemezlista élén. Swift megdöntötte a Spotify, az Apple és az Amazon Music egy napon belüli legtöbb streamelésének rekordját is.

Taylor egyébként úgy aposztrofálta az albumot, mint „az éjszaka kellős közepén írt zenegyűjtemény, utazás lidérces és édes álmokon keresztül. A padlók, amelyeken lépkedünk, és a démonok, amelyekkel szembenézünk. Mindannyiunknak, akik hánykolódtunk, és úgy döntöttünk, hogy égve hagyjuk a lámpásokat, és keresgélünk – abban a reményben, hogy talán, ha tizenkettőt üt az óra… találkozunk önmagunkkal.” 

taylor swift

Fotó: AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top