Szabadidő

Feltámad a szerelem

Átjáróház – december 8-tól a mozikban – 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Amikor az ember azt hinné, hogy a moziban már megvolt minden, és hátralévő éveinket remake-ek és koppintások között kell töltenünk, jön valaki, aki visszaadja az életkedvünket: nicsak, van még a műfajban fantázia, ötlet, humor és játékosság; mégsem az számít filmesnek, aki el tudja készíteni egy folytatás előzményét.

Feltámad a szerelem

A képek forrása: InterCom

Jegyezzük meg: az Átjáróház című magyar romantikus film ilyen. Ötlettel teli, szellemes, humoros… és egy kicsit furcsa. Lélekben már fel is készülhetünk az amerikai és a francia remake-re – de nekünk szerencsére itt lesz közben az eredeti.

 

Amelyben egy biciklibaleset során összeismerkedik egy lány és egy srác, rögtön nagyon megtetszenek egymásnak, elhatározzák, hogy hamarosan újra találkoznak… és nagy pechükre hamarosan találkoznak is. De nem az előre eltervezett körülmények között. Amihez az kell, hogy a srácot alkalmazzák egy hullaház éjjeliőrének. A lány pedig felszálljon egy olyan buszra, amelyik tűzoltóautóval ütközik.

Feltámad a szerelem

A képek forrása: InterCom

És mert a hullaházban éjszakánként előjönnek a halottak, hogy nagyokat bulizzanak, a fiúnak és a lánynak mégis van alkalma alaposabban összeismerkedni, jól egymásba szeretni, és a srác elhatározhatja, hogy visszaszerzi valahogyan ezt a csajt az élet számára… de ez még mindig csak a történet eleje. Madarász Isti rendező hat filmre elég ötletet, humort és érzelmet pakolt a filmbe, és kivételes lett a végeredmény. Persze nagyszerű színészeket szedett össze (a két főszerepet Rujder Vivien és Bárnai Péter, a további fontos figurákat, élőket és holtakat pedig Kulka János, Kútvölgyi Erzsébet, Galla Miklós, Mészáros Béla, Dobó Kata, Árpa Attila, a Pamkutyák, Székely B. Miklós és egy fekete kecske játsszák), a látványtervezők és a digitális trükkökért felelős szakemberek is kitettek magukért, de a legfontosabb, mint a jó filmeknél általában, a jó sztori meg a jó dumák: és az Átjáróház ezekkel is szuper jól áll – azt jósoljuk, hogy a december 8-tól a mozikban látható film nagy siker lesz és tartós kedvenc marad: hiszen minden ízében haláli.

Feltámad a szerelem

A képek forrása: InterCom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top