nlc.hu
Szabadidő

Last minute karácsonyi ajándékötletek

Last minute karácsonyi ajándékok, amiket azonnal betehetsz a fa alá

Elszaladt az idő, és még mindig hiányzik a fél család ajándéka? Ki sem kell ahhoz mozdulni, hogy beszerezd, ami még hiányzik.

Manapság nagyon kényelmesen, akár a kanapéról is lebonyolíthatja az ember a karácsonyi ajándékok beszerzését, de a webshopok ilyenkor eléggé el vannak havazva, nagyon sokan 15-e után már nem vállalják biztosra, hogy az ünnepig kiszállítják a meglepetéseket, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a futárok és az automaták is olyan szinten túlterheltek, hogy a késések miatt nehéz hozzájutni a csomagokhoz. Épp ezért olyan last minute ajándéktippeket hoztunk, amik azonnal beszerezhetők, és elkerülhetted velük a plázák tumultusát is. Csupán néhány kattintásra, meg esetleg egy nyomtatóra van hozzájuk szükség.  

Könyvmolyoknak

Mondani sem kell, hogy egy könyv mindig jó ajándék, mert tökéletesen személyre szabható, ráadásul hasznos is, tehát érdemes az e-könyvek között körbenézni, hiszen ezek fizetés után azonnal elérhetőek. Sok kötet található ebben a formátumban, a szélesebb piacon akár idegen nyelven is, és akkor sincs nagy gond, ha valakinek nincs hozzá külön olvasója, hiszen akár egy tabletről, iPadről vagy telefonról is olvashatóak – bár utóbbi azért problémás lehet kisebb képernyőnél. Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy valamivel olcsóbbak, mint a nyomtatott társaik, így lehet, hogy akár több is befér belőle a kosaradba azért az összegért, amit az illetőre szánsz. 

Férfi ebook-on olvas hátradölve

Fotó: Getty Images

A csendesebb mindennapokért

Ha van olyan családtagod, barátod, aki nyitott a jógára, mindfulnessre, meditációra, akkor ebben a triumvirátusban is gondolkodhatsz. A legtöbb jógastúdió kínál ilyenkor ajándékutalványt, legyen szó egy alkalmas óráról, különleges, vezetett meditációról, vagy akár több napos elvonulásról is, sőt, vannak, akik saját tagságot ajánlanak, ami azt jelenti, hogy a weboldalukon előfizetve egy csomó előre feltöltött tartalmat lehet elérni – ennek nagy előnye, hogy a gyakorlás otthon végezhető, hiszen nem mindenki szeret csoportos órára járni.

Nyolc óra szórakozás

Talán nem mondunk újat azzal, ha bedobjuk a mozi-, színház-, koncertjegy és múzeumbelépő tipikus példáját, ha valaki szívesen jár ezekre a helyekre, akkor aligha lehet vele mellélőni. Ebben az esetben az illem azt diktálja, hogy párosan váltsd meg a jegyet, hiszen egyedül nem akkora élmény egy filmet, színházi darabot vagy koncertet megnézni, és lehetőleg arra is figyelj, hogy ne egy-két héten belül kelljen felhasználni, hátha már tele van a következő napokra az ajándékozott naptára. Ez egyébként azért jó ajándék, mert szintén könnyen tudod magad a kijelölt büdzséhez tartani. 

Nő vásárol a laptopján karácsonykor

Fotó: Getty Images

Relaxpercek

Ritka az az ember, aki visszautasít egy masszázst, tehát akár egy félórás, órás rekreációs programra is befizetheted a szerettedet, garantáltan örülni fog neki. Lehet ez bármilyen típusú kényeztetés a klasszikus svédmasszázstól kezdve a lávakövesen át egészen a mézes vagy csokoládés változatig, tényleg annyi változatban elérhető, hogy a bőség könnyen bezavarhat. Amennyiben ezt az ajándékot választod, érdemes egy kártyát nyomtatni hozzá, hogy mégis kézzel fogható legyen a meglepetés, illetve célszerű szem előtt tartani, hogy az ajándékozott könnyen meg tudja közelíteni a helyszínt, és ne valamelyik tőle távol eső kerületbe, városrészbe kelljen elcaplatnia. 

Híres mesterségem címere

Tudod, hogy a legjobb barátnőd szeret tortákat díszíteni? Hogy anyukád szívesen megtanulna szappant készíteni? Hogy a párod él-hal a barista kávékülönlegességekért? Workshopokat és gyorstalpalókat szinte már minden műfajban lehet találni, hobbinak, érdeklődésnek megfelelően, tehát ennél személyre szabottabb ajándékot szinte keresve sem találhatsz. Sőt, ezek között olyan is akad, ami párban végezhető, vagyis egy szuper közös program is kerekedhet az egészből. A neten rengeteg ilyen találni, elég, ha a megfelelő kulcsszavak beütöd, innentől kezdve pedig nincs más hátra, mint kifizetni, és kinyomtatva, borítékba rejtve a fa alá tenni.

Barista

Fotó: Getty Images

Emlékekre alapozva

A tárgyi ajándékokat sem kell temetni, de kétségtelen, hogy az utóbbi években hatalmas népszerűségre tettek szert az élmény meglepetések, ezek ugyanis tényleg örök emlékek maradnak, és nem csak a polcon porosodnak. Ez az a témakör, amiben szabadon engedheted a fantáziádat, a helikopter szimulációs vezetéstől kezdve a hőlégballonozáson, borkóstolón, vagy a hungaroringos vezetésen át egészen a szabadulószobáig, netán a Dunán driftelésig rengeteg lehetőség áll a rendelkezésedre. Nyilván itt már vannak olyanok, amik azért a drágább árkategóriába tartoznak, de megfizethető ötleteket ugyanúgy találni, és ez sem igényel többet néhány kattintásnál és egy díszes borítéknál.

Egész évben karácsony

Van olyan magazin, amit a szüleid, nagyszüleid szeretnek és hétről-hétre megvesznek egész évben? Esetleg a barátaid bírják a szaklapokat? A magazinelőfizetés lehet, hogy unalmasnak tűnik, de valójában, ha valaki rendszeres olvasója valamelyiknek, akkor tűpontos meglepetésként funkcionálhat. Egyrészt így jobban megéri, mert a kiadók nagyon jó ajánlatokkal szokták ezeket piacra dobni – például a Centrál Médiánál is remek lehetőségeket találhatsz –, másrészt, ha egyébként is megvennék (vagy épp spórolnának, és nem vennék), akkor miért ne lephetnéd meg őket egy praktikus ajándékkal?! A magazinelőfizetések nyomtatott és online formában is elérhetőek, úgyhogy ebből a szempontból is testre szabhatod, melyik variációt szeretnéd választani. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top