nlc.hu
Szabadidő

8 év után hazatért Mongo, a család lova

8 év vadlovakkal való bandázás után visszatért otthonába a család lova, Mongo

Mongo 8 éve tűnt el. Gazdája már azt gondolta, szeretett lova meghalt.

Shane Adams nyolc év alatt számos nagy változáson ment keresztül: elvált, elvesztette otthonát és súlyos agysérülést szenvedett egy életveszélyes autóbaleset következtében, sőt, a lova is elhagyta.

A ma már 40 éves Adams egész életét a lovaknak rendeli alá, a lovaglás és lovak kiképzése a mindene, de még soha nem tapasztalt olyan erős köteléket, mint ami Mongóhoz kötötte. “Ő nagyon különleges, és mindig is az életem része volt” – mondta.

Mongo 8 év után hazatért

(Fotó: Getty Images/jaehaklee)

2014. március 31-én Adams egy kempingezésre a hegyekbe magával vitte Mongot, de óriási vihar kerekedett, a ló elszabadult, és elvágtatott a közelben lévő vadló csapattal.

“Azt hittem, azonnal visszajön. Ez volt a mentalitása – soha nem ment messzire. Nem hittem volna, hogy valaha is elmegy” – mondta Adams. 2017-re Adams felhagyta a keresést, azt gondolta Mongo meghalt.

8 évvel később viszont rátaláltak Mongora, aki vadlovakkal “bandázott”, de természetesen nagyon kitűnt a csapatból. Ez feltűnt a szakembereknek, akik vizsgálták a vadló csoportot.

Reid, a BLM Utah lóspecialistája felismerte Mongot, és emlékezett a ló történetére, és arra Adams mennyire kereste éveken keresztül. Megkeresték az interneten keresztül Adams-et, Mongo egykori és jelenlegi gazdáját, aki el sem hitte, hogy szeretett lova visszatért.

Mongo tehát 8 év után hazatalált és Adams-szel és annak gyerekeivel együtt boldogan él családjával.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top