nlc.hu
Szabadidő

Tetoválóművész tabuk

Nincs halálszimbólum és végbélnyílás: tabukról mesélt egy tetoválóművész

A tetoválóművész elárulta mi az, amit sosem varrna valaki bőrére, ahogyan azt is, mik a legnagyobb tabunak számító testrészek számára.
Wentworth Miller, A szökés egyik jelenetében

Sofia Tan arról mesélt a Metronak, hogy vannak dolgok, amiket sosem tetoválna senki bőrére, mindegy, hogy mennyire könyörögne érte az illető. Rögtön elsőként a neveket említette, azt mondja, hogy nála ezek szóba sem jöhetnek. 

A KVART Studios tulajdonosa szerint egyetlen egy olyan kivételt tett, amikor valaki egy S betűt kért tőle arra hivatkozva, hogyha nem jön össze mégse a dolog a partnerével, akkor kibővítik a feliratot szexre – végül így is történt, másfél év után már ez virított a vendége bőrén. Hozzátette, kifejezetten gyakori, hogy emberek azzal fordulnak hozzá, hogy egy korábbi nevet tüntessen, rejtsen el, épp ezért nem vállalja az ilyen jellegű tetoválásokat. 

A másik, amire szintén nemet mond, a közösségi médiában látott tetkók. Sofia szerint egy művész stílusa fejlődik, és ha valaki megtalálja a saját irányát, akkor nem is tudja lemásolni ezeket. 

A trendeket újra lehet alkotni, de nem úgy, ahogy azt sokan kérik” – mondja, hozzátéve, hogy egy jó tetoválóművész egyébként sem másolná le a másik munkáját. Szerinte jó, ha van referenciafotó arról, mit szeretne a vendége, de nem szabad arra számítani, hogy pontosan reprodukálni fogja a képen látottakat. 

Sofia azt is visszautasítja, hogy hamis izmokat vagy esetleg cipőt varrjon valakire, akárcsak családtagok arcait, mert mint mondja, ő nem realizmusművész. Nem utolsó sorban pedig kizáró ok a közös munkában bármilyen halálszimbólum és öngyilkosságra való utalás, nyilvánvaló etikai okokból. 

A lap arra is rákérdezett, hogy van-e olyan testrész, amit nem vállal, Sofia szerint a nemiszerv tabu, de elárulta, hogy egyszer egy lány a kollégáját arra kérte, hogy tetoválja a végbélnyílását. 

Nem is tudom, hogyan gyógyulna meg. Odalent bármi megfertőződik.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top