nlc.hu
Szabadidő

Twitter-posztban kért segítséget a Book Bodega

Bezárás fenyegetett egy könyvesboltot, egy Twitter-poszt mentette meg őket

Nem tudták volna kifizetni a számlákat, ha az emberek nem fogtak volna össze, hogy segítsenek rajtuk a nehéz időkben.

A tavalyi évben Nagy-Britanniában több mint 17 ezer üzlet zárt be, és a válság miatt leginkább kisebb vállalkozások kerültek bajba. Nehéz helyzetbe került Sapphire Bates, a Ramsgate nevű tengerparti város egyik könyvesboltjának tulajdonosa is. 

Mint a Twitteren írta, 800 fontra van szükségük, hogy ki tudják fizetni a számlákat, de sajnos télen kevés a vásárló. Szerencsére sokan a segítségére siettek, többek között olyan ismert szerzők is, mint például Ian Rankin krimiíró és Sue Perkins műsorvezető.

Sapphire Bates elmondta, egy barátja javasolta, hogy írjon Twitteren arról, milyen problémáik adódtak, és ossza meg a webshopjuk elérhetőségét, hátha online több vásárló akad. „Úgy gondoltam, hogy érdemes tenni egy próbát, és kiposztoltam a felhívást. Arra számítottam, hogy legjobb esetben is nyolc vagy kilenc könyvet adunk el, és ha egy kicsivel, de így is nő az esélye annak, hogy ki tudjuk fizetni a számláinkat” – nyilatkozta Bates.

Őt és üzlettársát is meglepte, hogy milyen sikere volt a posztnak, a követőik száma ötszázról majdnem kilencezerre emelkedett, és az Egyesült Államokból és Olaszországból is érkeztek megrendelések, illetve volt, aki nem könyvet, hanem utalványt vásárolt, amelyeket majd helyi jótékonysági szervezetek kapnak meg. 

Sapphire Bates a könyvesboltja előtt egy vásárlóval.

Sapphire Bates a könyvesboltja előtt egy vásárlóval (Fotó: Profimedia/SWNS)

A Book Bodega így egy hónapig még biztosan nem zár be, és ahogyan jön a tavasz, valószínűleg egyre több turista érkezik majd a városba, és megnő majd a forgalom az üzletben.

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top