nlc.hu
Szabadidő

Sztárok, akik reklámdalt írtak

Világsztár adta nevét Jákob Zoltán himnuszához, és nem ő az egyetlen

Ha igazán jó reklámot akarsz magadnak, kérj fel valakit a zenész szakmából, aki ír hozzá egy tökéletes alapot.
Inna My Crystal Nails

Jákob Zoltána következő Nagy Ő – körmös cége új szintre lépett, ugyanis a vállalkozó úgy döntött, ideje megalkotni a körmösök himnuszát. Jákob a Mokkában mesélte el, hogy a körmösöknek nincs kifejezetten olyan daluk, amit be tudnának tenni háttérzenének, miközben ellátják a feladatukat, ezért felkérte Innát, hogy segítsen neki egy ilyen sláger megalkotásában.  

A Crystal Nails tulajdonosa maga is részt vett a koncepció kialakításában, és azt mondja, szeretné, ha Amerikában is menő lenne – amihez jó úton halad, az alig két hete feltöltött dal a YouTube-on már 1,5 milliós megtekintésnél jár és a TikTok közössége is elismerően nyilatkozott róla. 

Jákob egyébként Rita Orát és Madonnát is megkörnyékezte, de végül Innával sikerült a My Crystal Nails című slágert felvennie, nem ő azonban az egyetlen, aki egy hírességet kért fel ahhoz, hogy valami fülbemászót alkosson.

It’s Your Life és a Pannon GSM 

Bár a Pannon GSM már számtalan tulajdonosváltáson van túl, azért a piros-zöld logós céget nehéz elfelejteni, pont úgy, ahogyan Jamie Winchester és Hrutka Róbert közös dalát is, ami az egyik reklámjukhoz íródott. Az It’s Your Life 2001-ben debütált, azt a bizonyos első csókot és az azt körülölelő pillanatot megörökítve, és azóta is az egyik legjobb reklámzeneként tartják számon, nem véletlenül. Ha mégis elfelejtetted volna, akkor ideje feleleveníteni: 

És jöjjön a dal is, teljes hosszában: 

Add tovább és a T-Mobile 

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a 2009-es ünnepi időszak abszolút kedvenc slágerét, amely a T-Mobile megbízásából készült Csondor Kata énekesnő előadásában. A dal szövegét egyébként Szabó Ágnes, a zenéjét Madarász Gábor szerezte, 2020-ban pedig Kökény Attila és Vastag Csaba kíséretében újrafeldolgozták. Érdekessége, hogy eredetileg csak a reklám hosszában készült el a dal, de a közönségsikerre való tekintettel végül egy egész sláger készült belőle. 

És a teljes sláger: 

A szavakon túl és a MATÁV 

Lassan már nem is emlékszünk a hagyományos vezetékes telefonokra, nemhogy a MATÁV-ra, de azért örök szlogenjüket – A szavakon túl – valamint a hozzá kapcsolódó dalt Kovács Ákostól (ami nem mellesleg kislemezen is kijött) a tudatalattiban még mindig őrizzük. 

Ha hosszabban is hallgatnád:  

Wanna Be Loved és a Rossmann 

Lilu, Stahl Judit és Viszkok Fruzsi közreműködésével készült el a Rossmann 2019-es reklámja, amelynek zenéje a Black Baron Studio-hoz és Edïna-hoz kötődik. A fülbemászó dallam a wellness jegyében készült, a hangulata is jókedvet és elégedettséget sugároz, úgyhogy ideje felvenni a Spotify playlistedre.  

Íme, a hosszú verzió: 

Kék fehér és az MTK 

Bár picit kilóg a sorból, Geszti Péter, Csordás Ákos és Szakos Krisztián 2021-ban új indulót írtak az MTK Budapest számára a Hava nagilára héber-dal zenei alapjára. A szurkolóknak szánt nóta talán nem a legeredetibb, cserébe viszont dobhártyaszaggatóan jól hangzik, amikor a Hidegkúti Nándor Stadionban felcsendül. 

Malév Signal

1988-ban keresete fel a Malév Presser Gábort azzal, hogy írjon egy dalt a légitársaság számára. Bár először visszautasította, végül mégis megcsinálta az azóta ikonikussá vált reklámzenét, ami a újra és újra feldolgozásra került. A Malév 2012-ben ugyan örökre leállt, de a hozzá kapcsolódó lendületes dallamot jó darabig még biztosan nem fogjuk elfelejteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top