nlc.hu
Szabadidő

Böjte Csaba kislányokat vett rá, hogy Budaházyért imádkozzanak

Böjte Csaba gyerekeket vett rá, hogy a szerinte ártatlan Budaházy Györgyért imádkozzanak

A ferences rendi szerzetes szerint Budaházy György ártatlan, ezért az öt kislányt arra kérte, hogy imádkozzanak a terrorizmusért elítélt férfiért.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes arról tartott előadást öt kislánynak, hogy a börtönben ülő Budaházy György és társai ártatlanok, majd arra kérte a gyerekeket, hogy együtt imádkozzanak a terrorizmusért elítélt férfi szabadulásáért – vette észre az erről készült felvételt a 444.

„Van egy bácsi és az ő baráti köre, Budaházy úr, aki ugye le van tartóztatva, és folyik a per, hogy kimondják az ő ártatlanságukat. És azt gondolom, hogy ez egy jó dolog, ha imádkozunk azokért, akik le vannak tartoztatva, akik be vannak zárva, de különösképpen azért, akik ártatlanul vannak a börtönben” – mondja a videóban Böjte Csaba.

A videó Romániában készült, azt nem tudni, mikor, de a YouTube-ra vasárnap éjjel került fel a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csatornájára. Hétfő délutánra aztán az eredeti videó elérhetetlenné vált.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Csák János kultúráért és innovációért felelõs miniszterrel közös könyvük, Az élet jó oldala - Értékek keresése egy ingatag világban címû kötet bemutatóján a budapesti A38 Hajón 2022. október 27-én

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója 2022. október 27-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Budaházyt tavaly márciusban 17 év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék, másodfokon pedig idén márciusban hat évre mérsékelték a büntetését. Tavaly decemberben Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a Budaházy-ügy hét vádlottjának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top