nlc.hu
Szabadidő

Kvíz: Magyarországi látnivalók

Kvíz: Felismered a csodás hazai látnivalókat?

Nem kell átlépni az országhatárt ahhoz, hogy csodát láss, hiszen Magyarország is tele van lenyűgöző helyekkel. Tedd próbára a tudásod: mennyit ismersz fel belőlük?

Az utazás nemcsak felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg, hanem jó esetben a tudásodat is bővíti. Nevezetességekből itthon is akad szép számmal, sokan azonban csak képről, vagy még onnan sem ismerik ezeket.

hazai latnivalok kvizHa vakációról van szó, az emberek többsége tengerpartra és pálmafákra vágyik, a hazai látnivalók feltérképezése csak kevesek bakancslistáján szerepel. Amikor gyerekek voltunk, még nem lehetett olyan játszi könnyedséggel külföldre repülni, így jóval több család döntött a belföldi nyaralás mellett, mint most. 

Az igazi klasszikusnak számító Balaton mellett sok olyan lenyűgöző úti céllal vár Magyarország, ahol tényleg üdülhetnek az oda látogatók. Az itthoni kiruccanások alkalmával felcsipegetett tudásnak a gyerekek az iskolában is hasznát vehetik, történelem, földrajz, magyar vagy épp természetismeret órán, sőt az olyan műveltségi tesztekben is brillírozhatnak, mint amilyen most következik! 

Felismered, melyik magyar városban járunk?

Magyarország térkép

Most kiderül, mennyire vagy otthon itthon!

Fotók: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top