nlc.hu
Szabadidő

Felrobbantottak egy sziklát a turisták miatt

El kellett távolítani egy sziklát a vagánykodó turisták miatt Kínában

Az önkormányzat úgy döntött, hogy inkább felrobbantja, mielőtt baj történik.
bátorságpróba szikla

Kínában a „bátorságpróba-szikla” néven ismert híres sziklacsúcsot felrobbantották, miután az a vakmerő turisták hullámait vonzotta a helyszínre – számolt be a Mirror. A kínai hatóságok azután döntöttek emellett, hogy a kirándulók rendszeresen kiálltak a szélére fotózkodni és videókat készíteni.

A látványosság egy mély völgy fölé nyúlt a Henan tartománybeli Anyanban és bár volt mellette egy tábla, ami azt írta, hogy kimászni rá életveszélyes és tilos, ez nem igazán érdekelte az adrenalinfüggőket.

„Sokan felmásznak a sziklára, hogy fényképeket készítsenek” – magyarázta egy tisztviselő a South China Morning Postnak adott interjúban.

„A kövön sok repedés volt, nem volt stabil, így inkább eltávolítottuk, mielőtt baleset történik” – tette hozzá.

Egy online felmérés során mintegy 22 000 ember értett egyet azzal, hogy a kormány jól tette, hogy lerombolta a természeti képződményt, míg 7300-an azt mondták, hogy a látványosságnak érintetlenül kellett volna maradnia.

Egyes kritikusok még azt is felvetették, hogy a kormány ‘lustaságból’ döntött az intézkedés mellett: szerintük inkább arra kellett volna fordítani az erőforrásokat, hogy a turisták ne léphessenek a kőre.

A Kínai Kommunista Párt szerint a lépés a ‘felelőtlen turisták’ hibája.

„Úgy tűnhet, hogy a sziklát a helyi önkormányzat rombolta le, de valójában a felelőtlen turisták voltak. A szikla tesztelte a helyi önkormányzat felelősségtudatát, de azt is, hogy egyes turistáknak mennyire nincs felelősségtudata. A saját életükkel játszottak” – magyarázta a párt szóvivője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top