nlc.hu
Szabadidő

Kecsketámadás áldozatai

Megvadult kecske lökte le a turistát egy szikláról

Egy turistát lelökött egy szikláról, egy másikat pedig eszméletlenre „vert” egy megvadult kecske.

Három utazó a dél-spanyolországi Granada Alpujarra-hegységében túrázott, amikor egy ibériai bakkecskével találkoztak. Bár az állat már eleve félelmetes, szaporodási időszakuk sokkal félelmetesebbé teszi őket.

A Daily Mail szerint május közepe a kecskék szülésének csúcsidőszaka, ami azt jelenti, hogy ez a bakkecske a közelben lévő kicsinyeit próbálhatta védeni, amikor a turistákba botlott. A Murcia Today beszámolója szerint az állat lelökött egy 64 éves holland nőt a szikláról, majd a vele együtt túrázó két belga nőre is rátámadt, egyikük elájult a támadás hatására.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Egy helyi gazda bukkant rájuk és mentőhelikoptert hívott, hogy segítsenek a sérülteken. A szikláról lelökött holland nő megtalálása és megmentése volt a nehezebb feladat, ugyanis a nő lezuhant egy töltésről, és körülbelül 50 méterre volt az aljától. Végül csak másnap tudták kimenteni a rossz időjárási viszonyok miatt. A mentőcsapatnak sikerült lóháton felcipelni a nőt egy szakadékon, majd a granadai San Cecilio klinikai kórházba szállították. Két csuklótörést szenvedett, és az Alpujarra-hegységben töltött két hideg éjszaka alatt hipotermiával küzdött.

Nemcsak a kecskék, hanem a bölények is veszélyt jelenthetnek, ha piszkálják a turisták őket, a Nemzeti Park arra hívta fel a figyelmet, hogy hagyja békén mindenki az állatokat túrázás közben, hogy a fentihez hasonló baleseteket nagyobb eséllyel elkerüljék.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top