nlc.hu
Szabadidő

Joseph Dituri megdöntötte a víz alatt élés rekordját

100 napot élne a víz alatt, és közel jár a célhoz, a világrekord már meg is van

A tudomány érdekében vállalkozott erre a különleges küldetésre Joseph Dituri.

A napokban Joseph Dituri, a Dél-Floridai Egyetem docense megdöntötte a leghosszabb víz alatt töltött idő világrekordját.

A férfi a Neptun-projekt keretében március elsején költözött be a  Jules Undersea Lodge nevű víz alatti szállodába, mely 6,7 méter mélyen a felszín alatt található a floridai Key Largo lagúnájában. És mivel az előző rekord 73 nap volt, amikor 74. napjába lépett Dituri különleges vállalkozása, ő lett az aktuális csúcstartó.

Joseph Dituri a víz alatt

Fotó: Profimedia

A tervek szerint egyébként 100 napot fog a víz alatt tölteni, és a cél az, hogy megfigyelje, milyen hatással van emberi testre és lélekre a víz alatti élet. Hogy milyen állapotban van éppen, számos vizsgálattal követi nyomon más kutatók segítségével, akik rendszeresen csatlakoznak hozzá a víz alatt, illetve egy olyan mesterséges intelligencián alapuló eszközt is tesztel, amit arra fejlesztettek ki, hogy kiszűrjön különböző betegségeket. 

Joseph Dituri a víz alatt

Fotó: Profimedia

Joseph Dituri természetesen nem az utcáról esett be, rendelkezik a projekthez szükséges tapasztalatokkal és tudással, egykor búvárként szolgált az amerikai haditengerészetnél, később pedig a Dél-Floridai Egyetemen tanulmányozta a traumás agysérüléseket.

(via UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top