nlc.hu
Szabadidő

A női orgazmus titkai

Mit tanulhatnak a heteró férfiak a leszbikus nőktől?

A heteroszexuális nőknek a szex során ritkábban van orgazmusuk, mint a leszbikus nőknek. Miért van ez?

A heteroszexuális nők kevesebbszer jutnak el az orgazmusig, mint a leszbikus nők, és a kutatók szerint ennek oka a heteró férfiaknál is keresendő. Mit tanulhatnak a heteró férfiak a leszbikus nőktől az orgazmusról?

A nőkkel van a baj?

Egy évszázaddal ezelőtt, az 1920-as években – két évtizeddel azelőtt, hogy az Indiana Egyetem vezetője, dr. Alfred Kinsey lett az első elismert szexkutató -, dr. Robert Dickinson New York-i nőgyógyász megkérdezett 1000 házas nőt a rendelőjében a szexualitásukról. Fő panaszuk? Nem volt orgazmusuk a párkapcsolat során. Szinte mindegyiküknek volt orgazmusa egyedül, de még a kiegyensúlyozott házasságban élők is ritkán jutottak el a csúcsra a férjükkel.

Kinsey 1940-es években végzett nagyobb vizsgálatai is arra jutottak, hogy a szeretkezés során jóval kevesebb nőnek van orgazmusa, mint férfinak. És Kinsey óta az orgazmus nemek közötti megosztottságát több tucat tanulmányban megerősítették. A férfiak partnerrel együtt körülbelül 95 százalékban számolnak be orgazmusról, de a heteroszexuális nők esetében ez az arány jóval alacsonyabb.

A szexkutatók és a közvélemény évtizedekig azt feltételezte, hogy a nőkkel van a gond. A közvélekedés szerint a nők érzelmileg bonyolultabbak, ezért még a kisebb hangulatváltozások is hatással vannak az orgazmusra, vagyis a hiányára.

A Valparaiso Egyetem kutatói 452 nőt kérdeztek meg arról, hogy miért nincs orgazmusuk, az alanyok a szorongást, a fájdalmat, a síkosítás hiányát és a testképzavarokat jelölték meg oknak. Ám ha összeadjuk ezeket a problémákat, akkor sem magyarázzák meg a heteroszexuális férfiak és nők közötti orgazmuskülönbséget.

Megnézem
Összes kép (4)

Nem a nők, a szex a gond

Az ezredforduló óta több szexológus is áttette a vizsgálatok fókuszát a női lélekről a szeretkezés gyakorlati részleteire. Felfedezték, hogy sokkal nagyobb különbség van abban, hogy a szerelmesek mit tesznek – vagy nem tesznek – az ágyban, és ez nagyrészt megmagyarázza az orgazmuskülönbséget. 

A nők orgazmusra való képessége kevésbé függ össze az érzelmi összetettségükkel, mint a partnerük által nyújtott erotikus simogatásokkal.

A szaporodás szempontjából a szex a közösülésről szól, de a nők élvezetének és orgazmusának érdekében arra lenne szükség, hogy a férfiak a három fő nemi szervi érintést használják szex közben: a vulvamasszázst, a klitorális masszázst és az orális szexet is. A nők öröm/orgazmus szerve ugyanis nem a hüvely, hanem a csikló, azaz a klitorisz. A közösülés nem nyújt sok klitorális ingerlést, még akkor sem, ha egy hatalmas pénisszel való hosszan tartó közösülésről van szó. A csiklómasszázs és az orális szex azonban igen, ezért van az, hogy a nők maszturbációval könnyebben jutnak el a csúcsra, hiszen az a csiklósimogatást jelenti általában.

Az Indiana Egyetem kutatói 1055, 14 és 94 év közötti nőt kérdeztek meg: ötből kevesebb mint egy (18 százalék) számolt be kizárólag közösülésből származó orgazmusról, a legtöbben pedig azt mondták, hogy közvetlen klitorális simogatásra van szükségük. És azok közül, akik közösülés közben is el tudtak élvezni, sokan kielégítőbbnek érezték az orgazmust a csiklómasszázzsal.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Mit tanulhatnak a heteró férfiak a leszbikus nőktől?

A dél-kaliforniai Chapman Egyetem kutatói 52 ezer amerikai felnőtt orgazmusát elemezték, amiből kiderült, hogy a leszbikus nők a szexuális együttlétek 86 százalékában érnek el orgazmust, míg a heteroszexuális nők csak 65 százalékban. A leszbikusok többet csókolóztak, több kölcsönös testmasszázst, vulvamasszázst, csiklósimogatást és orális szexet adtak egymásnak. A világ egyik legnagyobb pornóoldala, a PornHub nemek szerint követi a kereséseket, ezek alapján a férfiakhoz képest a nők háromszor nagyobb valószínűséggel keresik a „cunnilingus” és a „pussy eating” kifejezéseket, amik az orális szexre, a nyalásra utalnak.

Egy tanulmányból pedig az derült ki, hogy a heteroszexuális nőkhöz képest a leszbikusok sokkal több figyelmet fordítanak a csiklóra szex közben, illetve nagyobb valószínűséggel készültek közösen a szexre.

Együtt fürödtek vagy zuhanyoztak a szeretkezés előtt, beszéltek a szexről, és több mint 30 percig tartó gyengéd csókolózásban és kölcsönös egésztestmasszázsban, simogatásban vettek részt – azaz az előjáték jóval azelőtt elkezdődött a leszbikus nők között, mielőtt az ágyba értek volna. Ha tehát a heteró kapcsolatban élő nőknek is sokkal több orgazmust szeretnének szerezni a férfiak, akkor szeretkezzenek úgy, ahogy a leszbikus nők teszik. Legyen masszírozás, előjáték, ölelés, csókolózás legalább 20-30 percig, mielőtt a nő lába közé nyúlna a férfi, aztán pedig gyengéd, szeretetteljes figyelmet kell fordítani a csiklóra és az orális szexre. A kutatók szerint legalábbis ennyire egyszerű a megoldás a sokkal teljesebb heteró női szexuális élményhez.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top