nlc.hu
Szabadidő

Homoki macskakölykök születtek

Különleges macskakölykök születtek egy állatkertben

Az észak-karolinai állatkert bejelentette, hogy hármas iker homoki macskakölykök születettek.

Az asheborói állatkert bejelentette, hogy a 3 éves Sahara nevű anyamacska és a 9 éves Cosmo nevű apamacska május 11-én üdvözölhették három újszülött kiscicájukat az állatkertben. Sahara első ízben anyuka, míg Cosmónak már született egy kislány cicája, Layla, aki most a Greensboro Science Centerben él. Az állatkert szerint a homoki kiscicák neme jelenleg ismeretlen, és hamarosan online szavazást tartanak, hogy nevet találjanak a kismacskáknak.

Homoki macska (Forrás: Getty Images)

Homoki macska (Forrás: Getty Images)

A homoki macskák Észak-Afrikában, az Arab-félszigeten és Ázsiában őshonos éjszakai macskafélék. Az állatok nagyon nehezen megfoghatók, ezért a kutatók még mindig nem tudják, hogy a macskák átlagosan hány évig élnek, és mekkora a vadon élő populáció.

A hármas ikrek az Association of Zoos and Aquariums homoki macskafajok fennmaradási tervének részeként születtek, amelynek célja „a homoki macskák egészséges és genetikailag változatos populációjának fenntartása, hogy növeljék számukat”. A kölykök az állatkert honlapján tekinthetők meg ide kattintva.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top