nlc.hu
Szabadidő

Nyert a lottón, de nem kap pénzt

Megnyerte a lottófőnyereményt, de nem akarják neki kifizetni

500 ezer dollárt nyert a lottón, de csak pillanatokra érezhette magát gazdagnak.

John Wines az új-mexikói Roswell egyik benzinkútjánál vett lottószelvényt, és majd elájult, amikor lekaparta a nyereménymezőt és ott az állt, hogy megnyerte az 500 ezer dolláros (170 millió forintos) fődíjat.

Egyből visszament a kútra, ahol beszkennelték a szelvényét, ám a gép azt jelezte, nem nyert. A nyugdíjas légkondiszerelőként dolgozó John majd elájult. Megkereste a lottótársaságot, ahol szintén megtagadták a nyeremény kifizetését, mondván, nyomdahiba miatt szerepel a nyereménymezőn a fődíj képe, a szelvény sorszáma nem egyezik a nyertes sorszámokkal.

lottószelvény

Hibás volt a lottószelvény? (Fotó: Getty Images)

A Mirror idézi a New Mexico Lottery szóvivőjét, Linda Hamlint is, aki megerősítette, hogy a szelvény sorszáma nincs a nyertes sorszámok között. Felidézett egy olyan esetet is, amikor fordítottan „tréfálta meg” az egyik játékost a nyomdahiba, akkor a szelvény tulajdonosa azt hitte, 1000 dollárt (342 ezer forint) nyert, ehhez képest 50 ezret (17 millió forint) fizettek ki neki.

John mindenesetre ügyvédet fogadott és be akarja perelni az új-mexikói lottótársaságot, bár felesége azt kéri tőle, hogy engedje el az ügyet. A férfi azt mondja, ha 75 dollárról lenne szó, nem érdekelné, de így nem hagyja magát.

A lottótársaság néhány lottószelvényt ajánlott fel ingyen Johnnak a hibájukért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top