nlc.hu
Szabadidő

Megszólalt a Rammstein dobosa az énekes botránya ügyében

A Rammstein dobosa megszólalt az énekes, Till Lindemann szexbotránya kapcsán

Christoph Schneider szerint az énekes eltávolodott a zenekartól.

Mint ismert, szexuális visszaéléssel vádolták meg Rammstein énekesét, Till Lindemannt. Először eeyik rajongójuk, Shelby Lynn számolt be arról, hogy egy vilniusi koncert után részt vett egy bulin, ahol Lindemann is ott volt.

Állítása szerint valamit tettek az italába, ugyanis az este nagy részéről nincsenek emlékei, azt sem tudja, hogyan szerezte azokat a zúzódásokat, amiket másnap vett észre magán. Lynn később tisztázta, hogy nem történt szexuális erőszak, de miután megosztotta tapasztalatait, több nő is azt állította, hogy szexuális visszaélés áldozatai lettek.

Az üggyel kapcsolatban a zenekar már kiadott egy közleményt, de most dobosuk, Christoph Schneider is megosztotta véleményét egy hosszú Instagram-bejegyzésben. Mint írja, mélyen megrázták a történtek, sokkolták őt a vádak.

Christoph Schneider és Till Lindemann

Fotó: Rob Verhorst/Redferns

„Nem hiszem, hogy büntetőjog hatálya alá tartozó dolog történt volna (például randidrogok használata). Nem, nem hiszem, hogy bármi illegális történt volna” – folytatta Schneider hozzátéve, ő legalábbis soha nem volt szemtanúja semmi ilyesminek, ahogyan stábtagoktól sem értesült arról, hogy bármi ilyen előfordult volna. 

„Till bulijairól csak annyit hallottam, hogy felnőtt emberek együtt ünnepeltek. És úgy tűnik, hogy ennek ellenére történhettek olyan dolgok, melyek jogszabályokba ugyan nem ütköznek, de amelyek én személy szerint nem tartom rendben lévőnek. Kialakultak bizonyos struktúrák, amelyek túllépték a többi bandatag határait és értékrendjét” – tette hozzá.

Megjegyezte, azokat a bulikat, amiken az énekes részt vett, nem szabad összekeverni a zenekar hivatalos koncertutáni bulijaival. „Till az elmúlt években eltávolodott tőlünk, és létrehozta a saját kis világát, saját emberekkel, saját bulikkal, saját projektekkel. Ez nagyon elszomorít.”

Hozzátette, nagyon sajnálja, hogy voltak olyan vendégek Till bulijain, akiknek rossz tapasztalatai voltak, és együttérzéséről biztosította őket. Leírta azt is, hogy a színfalak mögé hívott vendégek bármikor szabadon távozhatnak, az italos üvegek le vannak zárva, vagy a szemük előtt nyitják vagy ők maguk bonthatják fel azokat, és a helyszínen biztonsági, valamint egészségügyi személyzet is rendelkezésre áll. 

“Szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát, tudná, hogy biztonságban van. Ez számunkra fontos, és ezért is sajnálom, hogy vannak, akik ezt másként élték meg” – írja Schneider, aki azt is közölte, hogy mindez határozottan elszomorítja.

Megjegyezte azt is, reméli, hogy a zenekarnak lesz lehetősége nyugodtan átgondolni és feldolgozni a történteket, és végül azzal zárta sorait, hogy a banda tagjai a történtek ellenére összetartanak.

(via RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top