nlc.hu
Szabadidő

Sárba ragadt őzgida mentése

Sárba ragadt őzgidát mentettek, őket ünnepli az internet

Szerencsére nem végződött felesleges tragédiával az őzgida próbálkozása, hogy átjusson egy patakon. A róla készült fotó imádnivaló.
Őzgida

Hatalmas szerencséje volt annak az őzgidának, aki megpróbált átsétálni egy patakon. Az állat lábai a sárba ragadtak, ahonnan nem tudott szabadulni, és könnyen tragédiával végződhetett volna a történet. Azonban az amerikai Vineyards közösség riasztotta a helyi szerveket, akik azonnal a helyszínre siettek és kiemelték az állatot a vízből.

Judd Gilstrap rendőrszázadost és Stan Albertson tűzoltót most hősként ünneplik, amiért segítettek a bajba jutott állatnak, a Facebookon is több száz gratuláció érkezett részükre.

Mivel az őzek nagyon kényesek az emberi szagra, ezért a „talált” őzgidát nem szerencsés megfogni, megsimogatni, ez most nyilván egy kivételes eset volt. A kicsit végül felvitték a töltésre, ahol a mamája várta, úgyhogy  a történet minden szempontból szerencsésen alakult és happy enddel zárult.

Tilos az érintés!

Ha őzgidát találsz, sose fogd meg! Az állat akár több órát is egyedül tölthet, míg az anyja visszatér hozzá. Akkor se érints meg, ha úgy hallatszik, mintha sírna, ezzel is a mamáját hívja, aki, ha megérzi az emberi szagot a kicsin, könnyen magára hagyhatja. Ezt pedig nyilván te sem szeretnéd. Ha őzgidát találsz, akkor a területileg illetékes vadásztársaságot érdemes értesíteni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top