nlc.hu
Szabadidő

11 hónapos kislány és az árva őzgida barátsága

Árva őzgida lett a 11 hónapos kislány legjobb barátja

A kis őzet egy járókelő találta, aztán befogadták egy kastélyba. Ziggy hamar beilleszkedett, és barátságot kötött egy embergyerekkel.

Megmentettek egy árva őzgidát az angliai Stansted Mountfitchet városában, miután az anyját elütötte az autó. A feltehetően két hónapos állatot az út szélén találta egy járókelő, és értesítette a Mountfitchet kastélyt.

Az őzet Jeremy Goldsmith fogadta be, ő vezeti a kastélyt. A Ziggy nevű állat egy meleg fészerben aludhatott, és néhány óra alatt beilleszkedett új otthonában. Még Jeremy lányával, a 11 hónapos Isabellával is összebarátkozott.

Sőt, az őzgida lett a kislány legjobb barátja. Jeremy minden nap háromszor kimegy az istállóba, hogy megetesse Ziggyt, és magával viszi a kis Isabellát is. Ketten órákat töltenek együtt, a kislány imádja simogatni és puszilgatni Ziggyt.

A Ziggy nevű őzgida és a 11 hónapos Isabella az essexi Mountfitchet kastélyban

A Ziggy nevű őzgida és a 11 hónapos Isabella az essexi Mountfitchet kastélyban (Fotó: Profimedia)

Jeremy elmondta, hogy az őz jól van, és gondoskodnak róla. „Nem engedhetjük vissza a vadonba, mert túlságosan megszelídült, és egyáltalán nem félne az emberektől.” Így a kastély területén marad, ahol már van egy öt dámszarvasból álló csorda.

Az őzek olykor nem csak az emberekkel haverkodnak, korábban gyönyörű barátság született egy árva őzgida és egy árva mosómedve között.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top