nlc.hu
Szabadidő

Mindössze hétéves egy szerencsejáték-függő

Hétéves a legfiatalabb szerencsejáték-függő Szerbiában

A törvényi tiltás ellenére továbbra is számos játékterem fellelhető az iskolák közelében, ami rendkívül veszélyes, hiszen a szakértők szerint már egy alkalom is függőséget okozhat.

A szakemberek úgy gondolják, hogy a gyerekek az első fogadószelvényüket a szüleikkel együtt szokták befizetni. A törvény tiltja ugyan, hogy az iskolák közelében játéktermeket vagy fogadóirodákat üzemeltessenek, azonban ennek ellenére számos helyen továbbra is fellelhetőek – írta meg az SZMSZ.

Szerbiában például az egyik legfiatalabb szerencsejáték-függő mindössze hétéves.

 

A Szerencsejátékok Igazgatósága szerint Szerbiában 2987 helyen lehet fogadni, azonban sokkal nagyobb problémát jelentenek a mobilapplikációk, amiken keresztül szinte bármely korosztály számára elérhetőek a fogadóirodák. 

A játék közben kiterített kártyalapok

A játék közben kiterített kártyalapok (Fotó: Pexels)

A belgrádi polgármester tavaly már benyújtotta a Pénzügyminisztérium számára a törvénysértő fogadóirodákról összeállított listát, amit jelenleg is vizsgálnak. A Szerencsejáték Igazgatósága már hat létesítménynek is betiltotta a működését. 

A szakértők továbbra is egyetértenek abban, hogy a gyermekeket nem szabad a szerencsejáték közelébe engedni, mivel már egy alkalom is függőséget okozhat. A Szenvedélybetegségek Klinikájának szakértői szerint Szerbiában minden harmadik tinédzser szerencsejáték-függő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top