nlc.hu
Szabadidő

Állatok pusztultak el a nagykőrösi Richter Safari Parkban a vihar miatt

Több állat elpusztult a nagykőrösi szafariparkban a tomboló vihar miatt

A viharban kidőlt fák állatokat öltek meg a nagykőrösi Richter Safari Parkban.

Hatalmas károkat okozott a péntek esti vihar a nagykőrösi Richter Safari Parkban, az orkán erejű szél fákat csavart ki, áram nélkül maradt a terület, és állatok is elpusztultak a kidőlt fák miatt – írja a Baon.hu.

A lapnak Richter József, a szafaripark vezetője elmondta, hogy az orkán erejű szél mintegy 80 fát tövestől csavart ki a park területén. A legnagyobb károkat az állatsimogató területén szenvedték el, ahol kerítéseket zúztak szét a kidőlő fák, és a kifutók a vihar után életveszélyesek voltak.

Így nézett ki az állatsimogató a nagykőrösi Richter Safari Parkban a pénteki vihar után

Így nézett ki az állatsimogató a nagykőrösi Richter Safari Parkban a pénteki vihar után (Forrás: Facebook/Richter Safari Park)

A mintegy 300 állat többsége épségben átvészelte a tomboló vihart, de sajnos egy lámacsikót és három kismalacot megöltek a kidőlő fák.

Az elefántok és a zsiráfok istállóban voltak, a kengurukat pedig fedett helyre menekítették, illetve a tigrisek is zárt helyen tartózkodtak, így nekik nem esett bajuk, és szökés sem történt.

A korábban Szadán működő park helyreállításán mintegy 80 ember dolgozott, így szombaton 10 órától ismét ki tudtak nyitni. Az alapító szerint a teljes helyreállítás akár hetekig is eltarthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top