nlc.hu
Aktuális

Új helyszínen nyit ki a Szadáról elküldött szafari park

Új helyszínen nyit ki a Szadáról elküldött szafari park

Elköltözött a Szadáról elküldött szafari park, április 14-én új helyszínen nyitnak.

Magyarország első autós szafari parkja 2020 májusában nyílt meg a Pest megyei Szadán. A cirkuszos Richter család által létrehozott park sikeresen indult, de néhány hónappal később botrányok árnyékolták be a működésüket. Rejtélyes körülmények között egy éjszaka két elefánt is elpusztult, engedély nélkül temették el őket, és az agyarukat is levágták. Végül a lakók panaszai miatt döntött az önkormányzat a park elküldéséről.

A Magyar Nemzeti Cirkusz Safari Park Szadán a sajtóbejárás napján, 2020. május 19-én

A Magyar Nemzeti Cirkusz Szafari Park Szadán a sajtóbejárás napján, 2020. május 19-én, egy nappal a hivatalos megnyitás előtt (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A szafaripark most a Facebookon jelentette be, hogy hamarosan új helyszínen, Nagykőrösön várják a látogatókat.

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően a cirkuszi munkát maguk mögött hagyva szafariban tölthetik megérdemelt pihenésüket. 2022 egyik kiemelt turisztikai látványossága, Magyarország egyetlen autós szafari- és élményparkja április 14-től várja látogatóit Nagykőrösön, Budapesttől 50 percnyire

– közölte a szafaripark.

Mint írják, elsődleges szempont volt, hogy a vadállatok számára ideális környezetet tudjanak biztosítani, de a hatalmas területen élményparkot is létrehoznak. Lesz még egy 30 méteres óriáskerék – a Safari Eye –, valamint állatsimogató is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top