nlc.hu
Szabadidő

Sebastian Harris a valaha volt legfiatalabb személy, aki meglátogatta a Titanic roncsiat

13 évesen merült le a Titanic roncsaihoz, majd eszméletét vesztette

Sebastian Harris 13 évesen merült le édesapjával a Titanic roncsaihoz. Nyilatkozatában azt is elmondta, hogy a rendkívül veszélyes expedíció során még az eszméletét is elvesztette.

Sebastian Harris mindössze 13 éves volt, amikor a Titanic-expedíciót vezető édesapjával G. Michael Harris-el 2005-ben elindultak a roncsok felfedezésére.

Apa és fia egy pilóta társaságában merült le az Atlanti-óceán fenekére, vagyis majdnem 4 km mélyre egy orosz Mir II. tengeralattjáróval. 

Apa is fia az expedíció megkezdése előtt

Apa is fia az expedíció megkezdése előtt (Fotó: Facebook/G. Michael Harris)

 

Harris expedíciója körülbelül 12 órát vett igénybe, aminek felét a Titanic roncsainak felfedezésével töltötte, így a Guinness-rekordok közé is bekerült.

A már felnőtt Sebastian Harris a The Sunnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy mennyire tragikus és szomorú, ami a Titan tengeralattjáróval történt. Hozzátette, hogy a merülés során náluk is akadtak biztonsági problémák, ugyanis az oxigénszintjük hirtelen csökkenni kezdett, így a merülés közben eszméletét vesztette. 

Szerencsére édesapám és pilótánk nem tapasztalta ugyanezt a problémát, hiszen az végzetes is lehetett volna

-nyilatkozta,

Nem sokkal később felébredt, így szerencsére nem történt nagyobb baj. Sebastian azt is elárulta, hogy az ilyen jellegű problémák gyakran megtörténnek, ezért rendkívül fontos a a járművek tanúsítványa, illetve biztonsága. Éppen ezért reméli, hogy a Titan katasztrófája a mélytengeri turizmus szabályozását fogja eredményezni. 

Semmilyen formában nem hibáztatható az a négy ember, akik a Titan fedélzetén utaztak. Úgy gondolom, hogy egy jó dolog származik ebből, hasonlóan a Titanic elsüllyedéséhez, mégpedig az, hogy az eset nagy hatással lehet a tengeri biztonsági előírásokra.

-mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top