nlc.hu
Szabadidő

Támogatást ad az ír kormány, hogy a szigetvilágba költözzenek az emberek

31 millió forintot is kaphat az ír kormánytól az, aki a szigetvilágba költözik

31 millió forintos támogatás ad az ír kormány annak, aki a 30 távoli sziget egyikére szeretne költözni. A kormány célkitűzése, hogy betelepítse az ír szigetvilágot.

Egyedülálló lehetőséget kínál Írország kormánya azoknak a számára, akik szeretnének elmenekülni a városi morajból.

Az ország partjainál található mintegy 30 távoli sziget betelepítésének érdekében az ír kormány 92 000 dollár, azaz 31 millió forint értékben nyújt támogatást azok számára, akik szeretnének odaköltözni.

A félreeső szigeteken jelenleg kevesebb mint 3000 lakos él, azonban akadnak olyan helyek is, amelyeknek csak két állandó lakosa van. Ezek a szigetek többnyire el vannak választva az ország többi részétől, így fejletlen infrastruktúrával rendelkeznek – írja a My Modern Met.

A kormány a szigeten egy 10 éves tervet határozott meg, amelynek célja, hogy minél több beruházást érjenek el ezeken a területeken. Célja, hogy fenntartható és életteli közösségek alakuljanak ki. 

A célkitűzésben az is szerepel, hogy növeljék az átlagéletkort, ugyanis évente sok fiatal hagyja el a szigetet továbbtanulás céljából. 

A Moher-sziklák a naplementében

A Moher-sziklák a naplementében (Fotó: Getty Images)

A kormány által adott támogatást a már meglévő, illetve olyan régi épületek felújítására szánják, amelyek 2008 előtt épültek, továbbá a felújítást megelőzően két évig lakatlanok voltak. A támogatottak sziget állandó lakosai is lehetnek, de a bérbeadás lehetősége is felmerülhet. 

Az írországi ingatlanok megvásárlásához nem kapcsolódik semmilyen tartózkodási követelmény, így ez azt jelenti, hogy bármely országból lehetőség van a pályázásra. 

A jelentkezési lap itt tekinthető meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top