nlc.hu
Szabadidő

Már az MTVA is ünnepli a Pride-ot?

Már az MTVA is ünnepli a Pride-ot? Ezzel a filmmel kedveskedik a Duna Televízió

A Budapest Pride Felvonulás előestéjén a Kánikulai Délutánnal kedveskednek a Duna Televízió nézőinek, amelyben számos LMBTQ tartalommal találkozhatnak.

Idén július 15-én szombaton tartják a 28. Budapest Pride Felvonulást, amellyel a társadalomban jelenlévő rendszerszintű problémára szeretnének felhívni a figyelmet, valamint a keresendő megoldások lehetőségére. 

A Pride-ot szimbolizáló színes zászló van kifeszítve két ház között.

Fotó: Getty Images

A pride-hónapban zajlottak az események rendesen, kezdve a kormányközeli kezekbe került Libri könyvfóliázásával, amit a ferencvárosi padháború követett.

Most azonban váratlan fordulat következik, hiszen úgy néz ki, hogy már az MTVA is ünnepli a Pride-ot.

A felvonulás előestéjén, azaz ma 23:10-kor a Duna Televízión adják le Kánikulai Délutánt Al Pacino főszereplésével. A film pedig számos LMBTQ tartalommal rendelkezik. A film egy 1973-as bankrablást mesél el, amelyben kiderül, hogy a főszereplő, vagyis Sonny azért adta erre a fejét, mivel második, homoszexuális felesége nővé operálására kellett a pénz. 

A témára Kovács Gellért Filmszerész hívta fel a figyelmet, és posztjában megosztotta a gondolatait Facebook-oldalán

De ha ez valami belső bomlasztás, akkor remélem, nem rúgnak ki senkit

-írta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top