nlc.hu
Aktuális

Lefóliázza a könyveket a Libri

A melegellenes törvény miatt fóliázza be a könyveket a Libri

A melegellenes törvény miatt fóliázták be az LMBTQ-érintettségű könyveket a Libriben, amit a vállalat is megerősített.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, egymillió forintos büntetést szabott ki a Librire a fogyasztóvédelmi hatóság, mivel a kormány által gyermekvédelmi törvénynek nevezett törvény miatt kifogásolhatták az egyik könyv tartalmát. 

Míg Angliában a Waterstones könyvesbolt lmbtq könyv kiemeléseket csinál a Pride örömére, addig a Libri fóliába csomagolja ezeket a könyveket

– írta Rácz-Stefán Tibor író az általa feltöltött videó leírásához. A felvétel egy Libri könyvesboltban készülhetett, ahol több könyvet is lefóliáztak annak érdekében, hogy ne lehessen belelapozni. 

A Telex megkereste a Librit azzal kapcsolatban, hogy az említett fóliázás a melegellenesként hivatkozott törvény miatt történik-e.

A vállalat megerősítette a portálnak, hogy a törvény miatt fóliáznak be egyes könyveket.

A könyvesboltok nem egyszerre kezdhették el a gyakorlatot, mivel akadnak olyan üzletek, ahol az LMBTQ érintettségű könyvek még nincsenek védve, azonban akadnak olyanok is, ahol már fóliázva találhatóak meg.

Könyvtári polcokon heverő könyvek

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top