nlc.hu
Szabadidő

Ma 46 éves Sebestyén Balázs

20 éve jelent meg a képernyőn a Balázs Show: ennyit változott azóta a ma 46 éves Sebestyén Balázs

A mindig szórakozott műsorvezető, aki a 20 év alatt rengeteg ember arcára csalt mosolyt, ma ünnepli 46. születésnapját.

Valószínűleg nem csak én és a tesóim vagyunk az egyetlenek, akiknek a 2000-es évek elején szinte kötelező iskola utáni program volt, hogy bekapcsoltuk a tévét és Balázs Show-t néztünk. A kamerák előtt megélt szerelmi drámákat Sebestyén Balázs a sajátos humorával bolondította meg, ami csak akkor tudott jobb lenni, amikor kiszúrtuk, hogy egy-két ismerősünk is szerepelt a műsorban. Igaz, ilyenkor egy világ dőlt össze bennünk, mert nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a brazil szappanoperákénál is izgalmasabb sztoriknak a nagy része csak kitaláció. 

Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázs (Fotó: Trenka Attila)

Balázs valójában már jóval a nevével fémjelzett show előtt is szerepelt képernyőn, ugyanis 1997 és 2003 között a VIVA munkatársa volt. Az igazi sikert mégis a 2003-ban induló Balázs Show hozta meg neki, onnantól pedig megállíthatatlanul tört előre a karrierjében. „Én végigjártam a szamárlétrát, a Viva TV-nél kezdtem, onnan kerültem az RTL-hez, bele a mély vízbe, a sokak által lenézett napközbeni talkshow-ba, amiből viszont nagyon sokat tanultam. És basszus, akkor még délután álarcos férfiakat sétáltattak nők a tévében, más, szebb világ volt az, mondjuk ki. Ezt ma már nem lehet megcsinálni” – mondta 2016-ban Balázs a karrierje kezdetéről. Azóta a műsorvezető az RTL állandó arca lett és olyan sikerműsorok fűződnek a nevéhez, mint a Sztárbox, Celeb vagyok, ments ki innen!, X-Faktor, ValóVilág, Gyertek át! vagy a Nyerő Páros. Mindezek mellett 2016 óta egy ország kel Vadon Jani, Rákóczi Feri és Balázs hangjára a Rádió1-en futó Balázsék reggeli műsorában. 

Sebestyén Balázs 2003
Megnézem
Összes kép (11)

A műsorvezető tavaly az nlc-nek elmondta, bár évek óta a képernyőn van, nagyon ritkán nézi vissza a saját szerepléseit, kedvenc televíziós műsora viszont van: „A régi felvételeket ma már nemigen nézem vissza, ahogy a mostaniakat sem nagyon szoktam. Néha a Nyerő Párosba belepillantok, mert azt nagyon szeretem. Természetesen nem magam, hanem a szereplők miatt. Kedvelem a realityket, A Konyhafőnököt és bele szoktam nézni az X-Faktor-casting adásaiba is. Saját műsorok közül nem tudnék kiemelni kedvencet. Nagyon szeretem forgatni a Nyerő Párost, és biztosan szeretni fogom a Celeb vagyok, ments ki innen!-t is. Azért vállalom el ezeket a műsorokat, mert szeretem csinálni őket.

Balázs hosszú ideje a Forbes listáján a legjobban kereső médiaszemélyiségek közt foglal helyet. Ahogy a tévéképernyőn, úgy a rádióban is megszokhattuk már tőle, hogy nem fél kinyilvánítani a véleményét, legyen szó politikáról, közéletről, celebekről vagy műsorokról. Ő azon kevés hírességek közzé tartozik, aki a privát életét hét lakat alatt őrzi. Gyermekkoráról annyit lehet tudni, hogy még kicsi volt, amikor szülei elváltak, ami ugyan nem viselte meg, de hosszú évtizedekig nem kommunikált édesapjával. Tavaly decemberben Hajdú Péternek mesélte el, hogy 30 év után felvette vele a kapcsolatot. „Volt egy kibékülő beszélgetésünk, meghívtam magamhoz, tudott találkozni az unokáival. Hogy aztán ez a kapcsolat nem tudott igazán szorossá válni, ennek az az oka, hogy kimaradt harminc év… Voltak próbálkozások mindkettőnk részéről, csak ennyi idő után nehezen veszi fel az ember a szálakat. Nagyon sok felnőtt cipeli a szülei »csomagját«, ami aztán befolyásolja a párkapcsolatát, és hogy milyen minőségű élete lesz. Ezeket szépen lassan a helyére kell tenni, és nem lehet másképp, mint hogy vagy elmondod neki, vagy feloldozod, vagy megérted, hogy a szülői döntések nem is rólad szóltak. Minden szülő azt adja egy élethelyzetben, amit tud. Ha annyit tudott, akkor nyilván annyit tud. Nem igazán gondolom, hogy hibás. Minden, amit ebből megtanulsz, azt később az előnyödre tudod fordítani.” 

A műsorvezető és kedvese, Viki 14 éve házasok, együtt is dolgoznak, két közös gyermekük van, Bennett és Noel, ám a magánéletüket megtartják maguknak. Balázs nagyon ritkán nyilatkozik a párjáról, leginkább a rádióban szokott néha történeteket megosztani, és egy-egy évforduló vagy születésnap kivételével a közösségi oldalakon sem osztanak meg közös tartalmakat.

Balázs és kedvese, Viki 2009
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top